Creșterea animalelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

Subvenție pentru creșterea porcilor în 2017: care sunt condițiile pentru a lua ajutorul de stat

Subvenție pentru fermele de porci în 2017! Guvernul nou instalat la Palatul Victoria a început deja să lucreze actele normative privind măsurile prevăzute în programul de țară cu care a câștigat PSD a câștigat majoritatea voturilor românilor. Printre primele decizii ce vor fi implementate se pare că vor fi două ajutoare de stat/ajutoare de minimis pentru fermierii din nouă sectoare unde România este dependentă de importuri: sectorul cărnii de porc și cel al tomatelor.

Citiți și: Subvenția de 3.000 de euro pentru cultivarea roșiilor. Ce condiții sunt pentru a lua banii

Pe site-ul MADR a fost postat un proiect de ordonanță pentru acordarea unui sprijin consistent pentru fermele de suine, subvenție de la bugetul de stat ce va fi plătită chiar din acest an.

Se acordă ajutoare de minimis/ajutoare de stat a căror valoare totală/beneficiar/an este echivalentul în lei a 10.000 euro pentru 200 capete porci grași crescuți în exploatația beneficiarului de la care se obține o producție de minimum 20 tone carne, în urma sacrificării în abatoare autorizate. Cuantumul unitar este echivalentul în lei a 50 euro/cap”, se arată în proiectul de act normativ.

După aprobarea ordonanței, Guvernul urmează să adopte și restul condițiilor de eligibilitate, bugetul alocat și modalitățile de verificare și control. ”Măsurile prevăzute în prezenta ordonanță, intră în vigoare după data emiterii deciziei Comisiei Europene de autorizare a acordării ajutorului de stat, după caz”, se mai arată în document.

Vă reamintim că aceste două scheme de sprijin – pentru ferma de porci și pentru cultivarea tomatelor, fac parte din Programul de Guvernare al PSD și asumat de Executivul condus de Sorin Grindeanu. Acordarea se face pe o perioadă de 8 ani la două produse dintre cele mai deficitare în balanța comercială. Programul începe în anul 2017, prin selectarea, pe baza datelor statistice a tomatelor și cărnii de porc. Scopul măsurii este reducerea importurilor și asigurarea consumului din producție internă.

DOCUMENT pentru descărcare: PROIECT – ORDONANTĂ pentru stabilirea unor măsuri privind reglementarea unor programe pentru susținerea produselor deficitare în domeniul agriculturii și al creșterii animalelor – PDF

14 comentarii

  1. dece nu se da subventii si pentru porcii crescuti an gospodarie ,ca impozitluati.daca vreti sa nu importati dati subventii la tarani pt porci si deschideti abatoare sa aiba omul unde sa-i duca nu la samsari.dar stiu sigur ca asta nu se vrea .

  2. de ce nu se da sugventie de la cate capete de porci se aplica si inpozit sau pana la 200 sa plateste doar inpozit asta te face sa ocolesti taxele cine are 100 sau 150 va trebui sa doar inpozit

  3. DOMNULE DRAGNEA,SAU CUM ÎŢI SPUNEAM CÂND ERAM RUDĂ,LIVIULE,DEŞI AM GĂSIT O SOLUŢIE BUNĂ PENTRU A SALVA MEDIU ÎNCONJURĂTOR DE LA POLUARE,FIIND APRECIAT DE MEDIUL ŞTIINŢIFIC,DIN PARTEA AUTORITĂŢILOR NU AM PRIMIT NICIUN SPRIJIN.fiind invitat la târgul internaţional de invenţii în mod oficial,am fost nevoit să merg pe cheltuiala mea la un târg de invenţii de la Geneva unde am obţinut medalie de argint,în timp ce anumiţi domni veniseră la târg ca diletanţi pe banii statului.Aceasta se întâmpla în condiţiile în care am o pensie modestă de 1400 lei,fiind şi persoană cu handicap.Deşi nu am avut bani să merg la Bruxelles,pe baza argumentelor am primit acasă diplomă şi medalie de argint.În 2016 la Târgul de invenţii şi inovaţii de la Palatul culturii de la Iaşi,deşi nu am fost prezent din motivele anterioare am primit diplomă de excelenţă şi medalie de aur.Având invenţie recentă vreau să fiu ajutat pentru a putea participa la cele două târguri internaţionale de invenţii din anul acesta.

  4. 10.000 euro pentru o exploatatie/ferma mica, de circa 3.000 purcei/ciclu de productie e ca o frectie la un picior de lemn. Totusi, multumim din inima partidului ca ne da, chiar daca o face dupa ce a luat (beneficiarii mas. 215 stiu despre ce vorbesc – modificarea coeficientilor la subpachetul 4 si 5 prin care au pierdut circa 1.6 euro/porc). Daca e cineva care crede ca masura va salva crunta decapitalizare a sectorului carnii de porc, se inseala amarnic. Ma rog la dumnezeu sa fi inteles eu prost mesajul, dar daca privim alocare de fonduri, e foarte clar, (120.000.000euro/an se impart la 12.000 crescatori)asa ca, hai fratilor la facut dosare, drumuri la APIA, banci, etc, pentru propaganda comunista a lui Dragnea si acolitii (sper sa nu fi scris alcoolicii) lui.

  5. Fermierii romani cei mari evaziuni la bugetul statului citi pe internet de evaziunile dovedite dar cati sunt cei care nu au fost descoperiti. Du cateva exemple dovedite VIOREL NICA { cel care a dat 2 milioane de euro inapoi} ADRIAN PORUMBOIU {cel care statea cu crotalele in sertar si incasa subventii} si exemplele continua cu CULITA TARATE , DULUTE etc. contracte cu ADS ………..

  6. gabriel ai foarte mare dreptate romanul se pricepe la inginerii financiare prin care sa delapideze statul sau sa pacaleasca oamenii sa fure la cantar sa mosmandeasca produsele si dupa aia se plang ca Dzeu sa statul roman nu i ajuta. Cum sa mai ploua da oamenii sunt avari dusmanosi invidiosi dezbinati din fele si fel de motive.

  7. Romanul trebuie sa inteleaga ca plata impozitelor este ceva normal. Intotdeauna romanul cauta sa fenteze, nu doar taxele, vrea sa fenteze totul daca se poate [vinul il indoaie cu apa, branza cu nu stiu ce si tot asa]. Cat nu vom fi corecti si nu ne respectam nu va fi bine. Ne trebuie seriozitate, corectitudine si respect recioroc. Acestea sunt baza unei societati sanatoase. Si sa nu ne mai plangem de politicieni, ei sunt produsul si oglinda societatii in care traim.

Scrie un comentariu