Ştiri agricole

MINISTRUL DAEA – întâlnire DE URGENȚĂ CU PREMIERUL GRINDEANU!

Întâlnire de urgență între noul ministru al agriculturii, Petre Daea, și premierul Sorin Grindeanu. Cei doi demnitari dezbat problemele urgente care sunt în minister după ce premierul le-a cerut miniștrilor, la prima ședință de guvern, ca atunci când preiau ministerul să facă un inventar al problemelor urgente de la fiecare instituție. 

Sorin Grindeanu a decis să aibă discuţii separate cu miniştrii iar dialogul cu Petre Daea a început la ora 10.00. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, printre temele de discuție se află problema irigațiilor, bugetul alocat MADR dar și ajutorul pe care Ministerul Agriculturii îl pregătește pentru sectorul tomatelor și a cărnii de porc, proiect ce se află deja în dezbatere publică și ar urma să intre mâine în ședință de Guvern.

Daea a făcut deja primele schimbări în echipa de conducere a instituțiilor subordonate ministerului prin numirea lui Geronimo Răducu Brănescu la șefia Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA după eliberarea din funcția a lui Radu Roatiș Chețan. Numirea lui Brănescu s-a publicat în Monitorul Oficial luni seară.

Mai mult, conform altei publicate în Mnitorul Oficial, Daniela Giurcă a fost eliberată, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În echipa secretarilor de stat ar urma, după cum Agrointeligența -www.agrointel.ro a anunțat în exclusivitate, să fie numiți Daniel Botănoiu – care a ocupat această funcție în mandatele lui Daniel Constantin și, mai apoi, în cel al lui Achim Irimescu și Gheorghe Vlad. Acesta este cel mai cunoscut legumicultor din bazinul Vidra-Dărăști și, de anul trecut, este și președintele al Confederației Asociațiilor Țărănești din România – CATAR. De altfel, se știe despre Gheorghe Vlad că a colaborat în trecut cu Petre Daea în redactarea programelor politice ce au vizat sectroul agricol și s-a implicat în susținerea producătorilor agro-alimentari în fața retailerilor. Vlad s-a implicat în toate etapele elaborării modificărilor la Legea 321/2009, cunoscută și ca Legea Supermarketurilor. Deloc suprinzător, Gheorghe Vlad a fost prezent și la audierea ministrului Daea în Parlament.

În privința conducerii agenției de plăți, potrivit surselor noastre, ministrul Daea va merge cu actuala echipă managerială.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Poate noul ministru si cu primul ministru vor gasi solutii moderne pentru o agricultura performanta. Trebuie sa aiba grija de fermieri dar si de proprietarii de teren .

Scrie un comentariu