Derogare la neonicotinoide. Ce produse se pot folosi la tratarea semințelor pentru culturile din 2017!

Veste excelentă de la Bruxelles, anunțată în această dimineață de către Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR! În baza notificării pe care România a transmis-o Comisiei Europene, fermierii au primit acordul autorităților de la Bruxelles pentru a trata semințele cu neonicotinoide în campania de primăvară.

”În cursul zilei de ieri, s-au eliberat autorizațiile temporare  pentru tratarea semințelor de porumb și floarea- soarelui cu următoarele produse: NUPRID AL 600 FS, SEEDOPRID 600 FS, PONCHO 600 FS și CRUISER 350”, a informat Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din Romania – LAPAR.

 

Laurențiu Baciu a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că LAPAR s-a implicat în mod direct pentru obținerea acestei derogări. ”Noi încă din luna noiembrie am notificat Ministerul Agriculturii pe acest subiect inclusiv pe cei de la Comisia Europeană prin ELO (European Landowners Organisation este o organizație unde LAPAR este membră cu drepturi depline n.r) ținând cont de realitățile din România în ceea ce privește invazia de dăunători pe care îi avem la culturile de proumb și floarea-soarelui. Am insistat și făcând un lobby bine documentat către CE pentru a ne aproba aceasta nouă derogare”, a explicat Laurențiu Baciu.

Autorizația temporară primită de la Bruxelles este valabilă până pe 16 mai 2017, dată după care este interzisă și stocarea semințelor tratate.

3 Comentarii la Derogare la neonicotinoide. Ce produse se pot folosi la tratarea semințelor pentru culturile din 2017!

    • In alte tari din UE Tanymecus dilaticollis (ratisoara porumbului cum este cunoscuta popular) nu exista. Tu esti destept si comisia europeana este prosta???Pune mana si informeaza-te mai bine, inainte sa vorbesti. Stai jos, nota 4 pentru comentariul de astazi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*