• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DOCUMENTELE care vă ajută SĂ OBȚINEȚI BANI ÎN PLUS DIN SUBVENȚII!

    Roxana Dobre -

    Măsurile care aduc bani în plus fermierilor! Pe lângă schemele de bază, producătorii agricoli pot încheia la APIA și angajamente pe 5 ani pentru măsuri de agromediu sau agricultură ecologică, pachete ce aduc și 600 de euro în plus pe hectar. Agenția de plăți a tipărit deja invitațiile către producătorii agricoli iar din această săptămână pot fi expediate către aceștia. Agrointeligența – www.agrointel.ro este singura publicație care a obținut pentru dumneavoastră invitația, dar și draftul de cerere unică pe 2017!

    Citiți și:

    EXCLUSIV! Subvenții 2017: Cum arată și ce conține invitația pe care fermierii o primesc de la APIA

    GHID SUBVENȚII APIA 2017: ZECE LUCRURI pe care TREBUIE SĂ LE ȘTII despre PLĂȚILE DIN ACEST AN

    În cadrul serialului de tip ghid pentru depunerea cererii unice în acest an și, implicit, de accesare a subvențiilor, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă spune astăzi ce documente trebuie să pregătiți dacă vreți să cereți la APIA plățile compensatorii:

    Documente pentru accesarea măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală:

    -în cazul în care solicitaţi sprijin pentru pachetul 5 – agricultura ecologică din Măsura 214 – Plăţi de agro-mediu sau pentru pachetele din Măsura 11 – Agricultură ecologică (submăsura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metode de agricultură ecologică şi submăsura 11.2 – Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică): copia după contractul încheiat de către solicitantul sprijinului şi organismal de control şi copia după fişa de înregistrare în agricultura ecologică a solicitantului de sprijin cu registrul parcelar aferent – se prezintă odată cu cererea unică sau cel târziu până la termenul de depunere 15 mai 2017)!

    • în cazul în care solicitaţi pachetul 5 – adaptarea la efectele schimbărilor climatice din Măsura 10 – Agro-mediu şi climă trebuie să depuneţi următoarele documente: certificatul oficial de calitate a seminţei, factura de achiziţionare a seminţei care să includă următoarele informaţii hibridul, soiul, precocitatea acestuia (tardiv/semi-tardiv şi timpuriu/semi-timpuriu) şi cantitatea de sămânţă achiziţionată şi certificatul oficial de calitate şi conformitate al furnizorului/producătorului – se prezintă odată cu cererea unică sau cel târziu până la termenul 15 mai 2017;

    • în cazul în care solicitaţi pachetul 8 – creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din Măsura 10 – Agro-mediu şi climă trebuie să depuneţi adeverinţa eliberată de asociaţia care conduce registrul genealogic al rasei solicitate la plată – se prezintă odată cu cererea unică sau cel târziu până la termenul limită de depunere a acesteia.

    Atenție! Dacă utilizaţi apă pentru irigaţii trebuie să prezentaţi odată cu depunerea cererii (cel târziu până la termenul limită de depunere a cererii) documentele care dovedesc dreptul de utilizare a apei pentru irigaţii.

    Pe lângă aceste documente trebuie să deputeți și următoarele ACTE obligatorii:

    -copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/ paşaport/certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz, iar în cazul reprezentantului, copie de pe datele de identificare, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/paşaport şi procura notarială (în cazul persoanelor fizice) sau delegaţie de împuternicire (în cazul persoanelor juridice) semnată şi ştampilată,

    – dovada deţinerii unui cont bancar activ pe teritoriul României,

    Atenție! La depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia, trebuie să prezentaţi documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor. Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere.

    ATENȚIEI PERIOADA DE DEPUNEREA CERERILOR ESTE 1 MARTIE – 15 MAI 2017

    NU UITAȚI că trebuie să solicitaţi sprijinul aferent schemei de plată/ajutorului naţional/ măsurii de sprijin dorite şi să semnaţi toate paginile cererii unice de plată.

    Dacă nu aveţi un număr de înregistrare de la APIA, înseamnă că nu aţi depus cerere şi nu beneficiaţi de sprijin. Solicitaţi responsabilului de dosar numărul de înregistrare. Este dovada că aţi depus o cerere unică de plată pentru campania curentă.

    Pentru respectarea programării şi pentru evitarea deplasărilor repetate la sediul APIA este necesar să vă asiguraţi că deţineţi şi prezentaţi la centrele APIA, la depunerea cererii, documentele mai sus menţionate, după caz. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii dumneavoastră, este necesar să vă prezentaţi la data și ora la care sunteţi programat, deoarece termenul de depunere a cererii de plată este 15 mai 2017.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA