Ştiri agricole

DIRECȚIILE AGRICOLE, băgate în ȘEDINȚĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII. ORDINUL FERM privind INFORMAREA FERMIERILOR!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a condus săptămâna aceasta o ședință de lucru cu toți directorii direcțiilor agricole județene din țară. La ședința care s-a desfăşurat la sediul MADR au participat, de asemenea, secretarul de stat Daniel Botănoiu, secretarul general adjunct George Sava, directorul general al Direcției Generale Politici Agricole și Strategii, Elena Tatomir, cât și specialiști din cadrul acestei structuri.

Scopul întâlnirii a fost acela de a analiza activitatea fiecărei direcții agricole precum și gradul de îndeplinire a obiectivelor stabilite.

Mesajul ministrului Petre Daea către directorii prezenți la ședință a fost unul ferm: este nevoie de mai multă implicare și sprijin acordat fermierilor. Totodată, ministrul Agriculturii a punctat importanța urmăririi și îndeplinirii programelor MADR aflate în derulare, îndeosebi programul de susținere a produsului tomate în spații protejate și ajutorul de minimis pentru valorificarea lânii.

Ministrul i-a încurajat pe directori să meargă în teren, inclusiv în piețele agroalimentare pentru a vedea cum se respectă prevederile Legii nr.145, privind modul de desfășurare a activităților economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse. În cadrul ședinței, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a contactat personal câțiva beneficiari ai programului de tomate pentru a afla stadiul ciclului II de producție. Aceștia au fost încântați de inițiativa ministrului și i-au lansat invitații de a le vizita gospodăriile.

Totodată, ministrul Petre Daea are în vedere o monitorizare mai atentă a acțiunilor desfășurate în teritoriu, în cadrul ședinței stabilindu-se ca întâlnirile cu conducerea Direcţiilor Agricole Judeţene să se desfășoare periodic de acum înainte, cu o frecvență lunară.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. directiile agricole sa informezee fermierii ca trebuie sa dezvolte si zonele unde isi fac banii. itm ul sa informeze fermierii ca agricultura nu se face cu zilieri la negru cu angajati permanenti . fermierii sa fie informati despre arenda data si sa plateasca impozitele oamenilor la primarii nu sa incaseze doar subventiile si sa saraceasca satele.

Scrie un comentariu