Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA, LĂUDAT ÎN ȘEDINȚA DE GUVERN. Mihai Tudose: ”Domnul ministru A SPERIAT EUROPA ÎN ATRAGEREA DE FONDURI”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, lăudat și felicitat de premierul Mihai Tudose la începutul ședintei de Guvern de astăzi, 27 septembrie. Șeful de la agricultură a primit aprecieri pentru rezultatele obținute la atragerea de bani europeni, prin cele două agenții de plăți, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) și Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

”Încep prin a-l felicita din nou pe domnul ministru Daea care iar a speriat Europa în atragerea de fonduri. Nu cu oaia, vă rog frumos domnul Daea”, a fost remarca premierului.

Replica ministrului nu s-a lăsat așteptată. ”Vă mulțumesc pentru aprecierea pe care o faceși și sper că și presa să fie îngăduitoare, să nu mă ocolească de fiecare dată, să mă caute. M-a găsit aici, la Guvern, la locul faptei când România pe luna august este prima țară ca sumă la fondurile europene accesate pe Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Vă informez, domnule prim-ministru, și informez Guvernul că până la această dată, din fondul FEGA procentul de accesare este 99,03%. Mai e loc dar în loc și pe acela. La AFIR, în total, prognozăm acum și în analiza pe care am făcut-o aseară pentru PNDR că atingem cifra de 3,2 miliarde de euro pe agricultură, înțelegând aici Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEGA) și FEADR”, a punctat ministrul.

Pe ordinea de zi de astăzi se află și un proiect de hotărâre privind stabilirea pentru anul 2017 a cuantumului plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri, precum şi a plafoanelor aferente ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru speciile bovine şi ovine/caprine şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Vom reveni cu detalii după încheierea ședinței Executivului!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu