• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VESTE URIAȘĂ pentru OIERI! Sprijinul Cuplat (SCZ) a fost RECALCULAT! Cuantumul FINAL plătit de APIA: 25,02 EURO/CAP DE OVINĂ!

    Roxana Dobre -

    Oierii primesc o veste bună despre subvențiile pentru Campania 2017! Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru ovine/caprine a fost recalculat de agenția de plăți după finalizarea supracontrolului în exploatații, iar cuantumul final pentru anul 2017 este de 25,0200 euro pe cap de animal față de 22,8572 cât s-a anunțat pentru achitarea avansului. 

    Oierii au primit de la 16 octombrie avans în cuantum de 16 euro pe cap de animal, iar începând de mâine, 4 decembrie, va fi virată și diferența, deci plata integrală, de 9,02 euro sau suma finală de 25,02 de euro pentru cei care nu au primit deloc bani. Plățile pentru crescătorii de ovine se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

    Potrivit celor mai recente date puse la dispoziție de agenția de plăți, în conturile oierilor a fost transferată suma de 25.536.337,95 de euro iar pentru fermierii care cresc capre s-au plătit 1.443.182,88 de euro.

    Citiți și:

    LISTA CU TOATE CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR APIA 2017

    Reamintim că Sprijinul Cuplat pentru ovine a putut fi cerut în 2017 de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 150 şi 500 capete de femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia celor din UAT-urile din zona montană definită în Anexa 8.2 „Lista zonelor eligibile M10, M11, M13” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, aprobat prin decizia Comisiei C(2015)3508/26.05.2015, publicată pe site-ul ”www.madr.ro”, „Informare Măsuri de Mediu şi Climă PNDR 2014-2020”, „Ghid-informativ-MMC-zone eligibile.xlsx”, pentru care se solicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 60 şi 500 capete femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar.

    Citiți și:

    PLĂȚI APIA: Cine sunt FERMIERII care MAI PRIMESC BANI până la FINELE ANULUI!

    PLĂȚI APIA 2018: Lista cu SUBVENȚIILE AGRICOLE care INTRĂ LA PLATĂ ANUL VIITOR!

    Care au fost modificările care au intervenit pentru 2017 în cazul SCZ:

    • Scăderea pragului minim la 60 de capete femele ovine şi/sau berbeci/beneficiar pentru beneficiarii din UAT-urile din zona montană definită în Anexa 8.2 „Lista zonelor eligibile M10, M11, M13” a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, aprobat prin decizia Comisiei C(2015)3508/26.05.2015, publicată pe site-ul ”www.madr.ro”, „Informare Măsuri de Mediu şi Climă PNDR 2014-2020”, „Ghid-informativ-MMC-zone eligibile.xlsx”

    • efectivul de femele ovine înscrise în Registrul Genealogic al rasei pentru care se acordă SCZ respectă raportul de sexe de minim un berbec înscris în Registrul Genealogic al aceleiaşi rase la 35 de femele ovine;

    • efectivul de femele ovine neînscrise într-un Registru Genealogic pentru care se acordă SCZ respectă raportul de sexe de minim un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine.

    În 2016 oierii au primit 27,06 euro/cap de animal pentru SCZ!

    Fermierii care au cerut Ajutor Național Tranzitoriu mai au de așteptat

    Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANTZ) Zootehnice sunt cea mai importantă plată ce nu va putea fi autorizată decât anul viitor. Încă nu s-a fixat cuantumul final al acestei subvenții. Motivul pentru care ANTZ-urile se plătesc în 2018 a fost explicat de către ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro. 

    ”(…) Nu, ANT-urile nu intră la plată, pentru că nu putem. Efortul bugetar este limitat și este pe bugetul acesta pe care îl avem acum. Pentru bugetul următor continuăm în așa fel încât în lunile ianuarie, februarie să lichidăm plățile, pentru că știți foarte bine ritmul nostru de lucru, care înseamnă zi de zi și ceas de ceas pentru fermieri, indiferent dacă este zi sau noapte, dacă este sărbătoare sau este zi lucrătoare. Dar, începând cu data de 1 decembrie vom porni plata regulară definitivă, atât în zootehnie, cât și în producția vegetală”, a explicat ministrul.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! ȘEFUL APIA ANUNȚĂ: 22,8572 euro pe cap de animal, CUANTUMUL pentru SPRIJINUL CUPLAT LA OVINE/CAPRINE!

    ULTIMA ORĂ: AVANS APIA și pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE! Cine sunt FERMIERII CARE INTRĂ LA PLATĂ!

    EXCLUSIV! SIVECO NE CONFIRMĂ: PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE se poate face FĂRĂ PROBLEME!


    Te-ar mai putea interesa

    Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Un supermarket din România și-a amânat deschiderea pentru că nu a găsit angajați pe salariul de 7.100 de lei Piața îngrășămintelor la început de 2025. Se scumpesc fertilizanții cu azot, fosfor și potasiu Fermierul anului – ales în Botoșani cu ajutorul unui soft special, în cadrul Balului Fermierilor