• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Care este PRODUSUL INOVATOR, absolut necesar în ferma vegetală după TEMPERATURILE ACESTEI PRIMĂVERI!

    agrointeligenta.ro -

    Primăvara acestui an este una dificilă, cu exces de umiditate și variații mari de temperatură. Tocmai de aceea, tratamentele utilizate în combaterea bolilor pentru culturile de toamnă vor fi esențiale în tehnologia acestui an.

    SULPHOMEX este un fertilizant foliar excepțional, produs de Omex Agrifluids Anglia și comercializat exclusiv de către AGRO-EST MUNTENIA.

    O suspensie concentrată, cu un conținut de 87% sulf și azot 15%, cu o densitate de peste 1.3, SULPHOMEX îi oferă fermierului calitatea, cantitatea și siguranța producției, printr-o foarte bună combatere a ciupercilor patogene, în special a celor ce cauzează făinari.

    Tratamentele vor reprezenta un factor important în stablilirea unei producții mulțumitoare, de calitate.

    Culturile de grâu sunt deja afectate de făinare, pustulele albicioase fiind deja vizibile pe frunzele și tulpinile de grâu.

    Făinarea pune în pericol producția de grâu

    Făinarea (Erysiphe graminis), deja instalată din toamnă, prin sporii rămași pe miriști, este o boală des întâlnită în culturile de grâu, cu o dezvoltare rapidă primăvară, când temperaturile cresc iar umiditatea amplifică procesul de multiplicare al sporilor. Pagubele sunt însemnate (aprox 30% diminuare a producției), iar la soiurile de grâu cu înfrățire în primăvară, pagubele pot fi de până la 50%, anulând practic capacitatea de producție a noilor frați.

    Fertilizarea cu azot amplifică procesul de dezvoltare a făinarii, astfel încât, intervenția trebuie să fie rapidă. SULPHOMEX, prin concentrația mare de sulf, este armă perfectă pentru combaterea făinarii, în doză cuprinsă între 1-2 litri / ha.

    Utilizat în amestec cu fungicidul, la tratamentul unu, SULPHOMEX curată câmpul de grâu de sporii Erysihpe. Este aliatul pefect pentru a combate rapid bolile în culturile de grâu și de rapiță, amplificând efectul tratamentului cu fungicid, inclusiv în combaterea septoriozelor sau ruginilor care vor fi regăsite în câmp, în această perioadă.

    Phoma – boala ”de sezon” a rapiței

    La cultură de rapiță, Phoma Lingam este cea mai importantă boală, care modifică potențialul de producție, cu până la 30%. După o iarnă cu temperaturi peste limita normală, o luna martie cu mari variații de temperatură și exces de umiditate, pot fi observate pe frunzele de rapiță pete de culoare alb-cenușii sau, mai târziu, de culoare cenușiu-roz. Cel mai periculos efect al Phoma este atacul la nivelul coletului, întrerupând aprovizionarea plantei cu elementele nutritive necesare, ducând la frângerea tulpinilor.

    La cultura de rapiță, SULPHOMEX ajută prin amestec cu tratamentul fungicid, la combaterea Phoma Lingam, în doză de 1,5-2,5 litri / ha.

    Sulful joacă un rol extrem de important în biochimia plantei, având un rol esențial în :
    – Metobolismul azotului.
    – Procesul de sinteză a substanțelor proteice.
    – Procesul de sinteză a enzimelor necesare plantei.

    Sulful poate fi preluat de către plante doar că SO2 și SO4, iar SULPHOMEX reprezintă formularea ideală pentru a asigura plantei absorbția maximă a nutrienților.

    Deficiență în sulf se manifestă prin îngălbeniri ale frunzelor, primele afectate fiind cele tinere. Dacă nu se intervine, ingalbenirile se transformă în necroze pe limbul foliar.

    Aminoacizii, cisteină și metionină conțin sulf, iar carență acestuia diminuează procesele de creștere și dezvoltare a oricărei culturi.

    Cerealele păioase au nevoie de aproximativ 30-40 kg/ha de sulf, iar rapița de 40-60 kg/ha. Din atmosferă doar 6-8 kg. de sulf ajung anual pe sol, iar fertilizarea intensivă a solului cu sulf, conduce la acidifierea acestuia.

    Pentru a acoperi cerințele de sulf ale culturilor de grâu, orz, rapiță, soia, cartof și sfeclă de zahăr și legume, utilizați SULPHOMEX, în doză de 2-4 litri/ha. Tratamentul trebuie efectuat înaintea perioadei de înflorit, pentru a că sulful utilizat la inflorescența poate provocă sterilitate.

    AGRO-EST MUNTENIA vine în sprijinul dumneavoastră cu o oferta specială pentru produsul SULPHOMEX: 10% cod de reducere prin Agrointeligența și vă oferă SAP – serviciul pentru analiză de plante, pentru a determina necesitățile nutriționale din fermă dumneavoastră.


    Te-ar mai putea interesa

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA Combinatul de îngrășăminte Azomureș își va relua activitatea zilele următoare Plantele beau, nu mănâncă!

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii