VIDEO. 2016 – cel mai bun an pentru Pioneer România
Gabriela Gimbășanu -Cel mai bun an pentru Pioneer România! Anul agricol 2016 este unul de vârf pentru producătorul de semințe Pioneer România, potrivit Directorului General de Operațiuni Comerciale DuPont Pioneer România & Republica Moldova – Jean Ionescu. Întreg portofoliul companiei a cunoscut creșteri importante în privința cifrelor de vânzare, semn că fermierii români invesesc din ce în ce mai mult în tehnologie.
Hibrizii și soiurile DuPont Pioneer care au ajuns în fermele românești au ajutat compania să atingă cele mai ridicate nivele de vânzare de la intrarea pe piața din țara noastră. Astfel, în acest an agricol s-au înființat 200.000 de hectare cu rapiță Pioneer în timp ce gama de hibrizi de porumb AQUAmax domină piața în segmentul premium. Nici la cultura de floarea-soarelui producătorul de genetică nu se dezminte, astfel că hibrizii P64LE25 și P64LE99 ocupă locul I și II în România, în materie de vânzări.
”România este într-un proces de investiție tehnologică în agricultură care în mod normal se regăsește în rezultatele pe care fiecare dintre cei care activează în această piață le obțin. Referitor la afacerile pe care Pioneer le desfășoară în România, ele cresc odată cu profitabilitatea și odată cu tehnologia fermierului. 2016 este cel mai bun an agricol pentru companie în România, respectiv vânzările noastre de semințe hibride, soiurile de soia și lucernă au atins cele mai ridicate niveluri și este anul agricol în care am reușit să ne detașăm față de principalii cumpărători în piața în care activăm”, a declarat Jean Ionescu, Directorului General de Operațiuni Comerciale DuPont Pioneer România & Republica Moldova.
Hibrizii de floarea soarelui P64LE25 și P64LE99 cei mai căutați
Potrivit specialistului, vânzările din acest an au permis ca o mare parte din culturile de porumb, floarea-soarelui, rapiță și soia să fie înființate cu genetică Pioneer. Această predilecție a fermierilor pentru semințele puse pe piață de companie se explică prin faptul că agricultorii au testat genetica și au fost mulțumiți de rezultatele obținute.
”Este o mândrie să vă spun că, la porumb, gama de hibrizi AQUAmax domină piața în segmentul premium. De asemenea, P64LE25 și P64LE99 sunt hibrizii la floarea-soarelui care ocupă locul I și II în România. Ne mândrim cu creșterea noastră în vânzări la rapiță, peste 200.000 de hectare de rapiță în țară sunt ocupate de hibrizii Pioneer. La floarea-soarelui aproape 500.000 de hectare sunt cultivate cu hibrizii companiei. La porumb, aproape jumătate de milion de hectare sunt ocupate de hibrizii Pioneer. La soia aș putea să spun că vorbim de cote de vânzare a produselor noastre, cote de piață care ating 90-95%. Nu s-ar fi putut întâmpla aceste lucruri dacă fermierul român nu dorea performanță, dacă nu dorea profitabilitate mai mare”, a vorbit specialistul despre realizările companiei în anul agricol 2016.
”Mesajul pe care noi îl transmitem de fiecare dată fermierilor este că nu pot rezista în această piață agricolă mondială dacă nu progresează din punct de vedere tehnologic. Fermierul care are nevoie de tehnologie are nevoie și de Pioneer. Este o relație de câștig comun. Noi nu am exista fără fermieri, iar profitabilitatea lor nu ar fi la nivelul actual fără produsele noastre”, conchide oficialul Pioneer România pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.