Prognoze meteoŞtiri agricole

SE ÎNTORC PLOILE! Meteorologii au anunțat UNDE VA PLOUA PÂNĂ LUNI, INCLUSIV!

Sursă foto: Omer-Ali Ersin/ Facebook

Ploile revin de astăzi – vineri, 6 iulie! Meteorologii au emis o avertizare care anunță ploi însemnate cantitativ valabilp în perioada 7 iulie, ora 16.00 – 9 iulie, ora 21.00 și o alertă de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 7 iulie, ora 12.00 – 9 iulie, ora 21.00

Potrivit alertei meteo, în intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Cod Galben de ploi abundente

Începând de sâmbătă – 7 iulie, ora 16.00 și până pe 9 iulie, ora 21.00 mai multe județe ale țării vor fi afectate de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

Județele afectate sunt: Maramureș, Satu Mare, Suceava, Neamț, Harghita, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bacău, Bihor, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Mehedinți, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Potrivit meteorologilor, în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!