• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ZONELE unde MAI PLOUĂ în următoarea perioadă. PROGNOZA METEO PE REGIUNI!

    Roxana Dobre -

    Vremea ploioasă continuă și în luna lui Cuptor, conform estimărilor meteorologice. În următoarele două săptămâni vor cădea zilnic precipitații în unele regiuni iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru luna iulie.

    Iată ce anunță prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, perioada 17 – 29 iulie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie:

    În Banat, valorile termice diurne vor fi apropiate de norme în primele zile ale intervalului şi vor fi de aproximativ 29 de grade, în medie, potrivit Agerpres. Ulterior vor marca o scădere, spre 26 de grade, pe 18 şi 19 iulie. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 iulie, se va atinge o valoare medie regională de 31 – 32 de grade. În zilele următoare, maximele termice vor scădea uşor, iar în intervalul 24 – 29 iulie se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii iulie. Minimele nocturne vor fi de 15 – 16 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, apoi se vor menţine la valori medii de 17 – 18 grade până la sfârşitul lunii.

    Vor fi ploi aproape în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse în jurul datei de 18 iulie.

    În Crişana, în primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi normală din punct de vedere termic, astfel încât maximele diurne vor fi de 28 – 29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, în medie. Pe 18 iulie vremea se va răci, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, dar apoi regimul termic va marca o nouă creştere, astfel încât, pe 22 – 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade. Ulterior, până la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, se va menţine un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28 – 30 de grade, în medie. Minimele nocturne se vor situa între 16 şi 18 grade pe tot parcursul perioadei 18 – 29 iulie.

    Pe 18 iulie ploile vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse. 

    În Transilvania, regimul temperaturii aerului va avea variaţii în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori diurne de temperatură între 23 şi 27 de grade. După data de 21 iulie şi până la finalul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor menţine constant în jurul a 27 – 28 grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 13 grade, apoi vor marca o creştere, iar între 19 şi 29 iulie vor fi de 17 – 18 grade.

    Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, însă, pe 18 – 19 iulie, aversele se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai importante cantitativ.

    În Maramureş, temperaturile maxime diurne vor oscila între valori medii regionale de 23 şi 27 de grade în primele zile ale intervalului de prognoză, iar după data de 21 iulie se vor situa constant între 28 şi 30 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii iulie. Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la început, iar în intervalul 18 – 29 iulie se vor situa între 15 şi 17 grade.

    Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 18 iulie acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ.

    În Moldova, până pe 28 iunie, media valorilor termice diurne va fi de 24 – 26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă pentru această perioadă. Ulterior se va produce o încălzire uşoară, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28 – 29 de grade. Temperaturile minime vor avea o medie regională de 14 – 15 grade în primele două zile ale intervalului, apoi, până spre finalul celor două săptămâni de prognoză, media va urca spre valori în jur de 18 grade. Intervalul va debuta cu o vreme în general instabilă, însă cantităţi mai însemnate pe arii extinse se vor înregistra în zilele de 18 şi 19 iulie.

    În a doua săptămână, probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 24 iulie.

    În Dobrogea valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a intervalului. În 17 iulie, temperatura va creşte până la o medie a valorilor maxime de 30 de grade, apoi în următoarele trei zile va scădea, până spre 27 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, astfel, până spre finalul intervalului, cu mici variaţii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 29 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi de creştere uşoară şi treptată, de la o medie a acestora de 18 – 19 grade în primele două zile până spre valori în jur de 21 de grade în a doua săptămână de prognoză.

    Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în zilele de 18, 19 şi 20 iulie şi după data de 23 iulie.

    În Muntenia, intervalul va debuta cu valori termice diurne în jurul a 30 de grade, însă, în zilele de 18 şi 19 iulie, acestea vor scădea uşor, până la o medie regională de 28 de grade. După acest interval vremea se va încălzi din nou, devenind călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, în medie, de 31 – 32 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai fi mici variaţii, dar în general media regională a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în jur de 15 – 16 grade în primele două zile, apoi media acestora va ajunge la 18 – 19 grade.

    Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare în zilele de 18 şi 19 iulie şi după data de 23 iulie.

    În  Oltenia, intervalul va debuta cu valori termice diurne în jurul a 30 de grade, însă în zilele de 18 şi 19 iulie acestea vor scădea uşor până la o medie regională de 27 de grade. După acest interval, vremea se va încălzi din nou, devenind călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, în medie, de 32 – 33 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai fi mici variaţii, dar în general media regională a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în jur de 15 – 16 grade în primele două zile, apoi media acestora va ajunge la 18 – 19 grade.

    Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare în zilele de 18 şi 19 iulie şi după data de 23 iulie.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Sorin Grindeanu: Peste 55 de milioane de tone de cereale și produse agricole din Ucraina au tranzitat România Fermierii ucraineni cumpără teren agricol și își fac ferme în Polonia. Urmează România? INS: Veniturile unui agricultor, per gospodărie