Creșterea animalelorŞtiri agricole

Reacția ministrului Petre Daea la strigătul disperat al fermierului Dimitrie Muscă

Ministerul agriculturii nu a dorit să comenteze mesajul puternic al lui Dimitrie Muscă

Agrointeligența –  www.agrointel.ro  vă prezintă reacția ministrului Agriculturii la strigătul de disperare lansat în spațiul public de Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici – județul Arad. Mesajul fermierului din vestul țării a fost publicat pe site-ul www.agrointel.ro și a stârnit numeroase reacții în mai puțin de o zi.

Ministrul agriculturii Petre Daea a declarat astăzi, marți – 28 august, că nu comentează în niciun fel strigătul disperat al fermierului Dimitrie Muscă, care a solicitat autorităților printr-o scrisoare deschisă, transmisă luni – 27 august, să oprească ”crima și sabotajul agriculturii românești” în cazul epidemiei de Pestă Porcină Africană.

Îl salut cu respect așa cum am făcut-o de fiecare dată ca inginer și ca ministru. Îi respect munca și îl apreciez ca inginer. Salutul meu de respect tot timpul este, dar comentarii la ceea ce spune nu fac“, a răspuns Petre Daea pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

Dimitrie Muscă, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad, a transmis public un strigăt de disperare, declarând că este de-a dreptul revoltat de modul în care este gestionată epidemia de Pestă Porcină Africană și de înmulțirea continuă a focarelor, care ajung și în cele mai mari și mai performante ferme din România. Citiți întregul mesal al fermierului Dimitrie Muscă AICI.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. D.-l Ing. Musca are dreptate , se petrece o crima si un sabotaj din partea mai marilor tarii la adresa agriculturii Romanesti.
  Raspunsul min. Daea dat d.-lui Musca este de prim secretar de un judet , vorbe si concret nimic.
  De peste 3 luni au omorit 47.000 de porci la ferma din Tulcea , si min. Daea nu spune nimic de despagubiri , dar se lauda ca mare realizare ca da bonus 23 Euro / Ha fermierilor ce au incasat 2000 euro.
  Am mai spus-o si repet , aceasta PPA este o megaafacere a unora din PSD sau cu legaturi sus de tot in PSD, si care va exploda cit de repede, sper sa fie la fel si megaexplozia.

 2. E clar ca sub pretextul acestor boli gen gripa sau pesta unii sa speculeze si sa se imbogateasca calcand pe cadavre . Cel mai mare pierdant va ramane taranul de rand amarat si batjocorit. Daca pana acum s au luptat sa le fure terenurile bietilor tarani si au reusit uite ca a ajuns timpul sa i ia gaina porcul sau tot ce mai are taranul pe langa casa. Viata taranului cand o luati ???????????????

 3. Oare aceasta pesta porcina nu este cumva o facatura ca unii sa incaseze bani pe porcii care i-au vandut si acum ii declara bolnavi ?
  Cine credeti ca poate controla 300000 de porci?

Scrie un comentariu