Ştiri agricoleViaţa la ţară

DOVLEAC DE JUMĂTATE DE TONĂ! Fermierul care cultivă BOSTANI GIGANȚI a dezvăluit SECRETUL!

Un fermier din satul Ratuș, raionul Criuleni, se poate lăuda cu cel mai mare dovleac crescut în Republica Moldova. Acesta cântărește nici mai mult, nici mai puțin de 500 de kilograme.

Vasile Spânu este agricultor de meserie, iar cultivarea dovlecilor giganți este o provocare pentru acesta. Planta a crescut în condiții naturale, iar ca să nu se strice, pe timp de caniculă este acoperită cu o folie specială, scrie voceabasarabiei.md.

“Anul acesta am bătut recordul. Mai mare ca acesta nu am avut până acum. Metoda a fost aceiași ca și anii trecuți, numai că acum am stat și m-am gândit ce să îmbunătățesc, așa am mai adăugat îngrășăminte, dar și vremea a fost favorabilă”, a declarat agricultorul moldovean.

Fermierul susține că secretul bostanului gigant este în sistemul de irigare.

“Am avut grijă să fie tot timpul umed sub el, frunzele să fie verzi, să fie stropit la timp contra dăunătorilor. Este comestibil, și voi colecta semințele pentru anul viitor”, a mai spus acesta.

Mai mulți oameni de afaceri s-au arătat interesați să cumpere dovleacul gigantic. Aceștia i-au propus agricultorului sume mari de bani, dar toate ofertele au fost respinse deocamdată.

Dovleacul va fi expus pe 22 septembrie la festivalul “Bostaniada” din satul Bălăbănești.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu