Bursa de cereale 2019Ştiri agricole

Preț floarea-soarelui 2018: Ce sume au primit fermierii pe tona de semințe

Prețul la floarea-soarelui diferă mult între regiunile țării (foto: Facebook.com/ Adita Adi‎)

Prețul pentru recolta de floarea-soarelui este unul mai mic decât cel așteptat de fermieri, mai ales în contextul în care unii agricultori au renunțat la această plantă din cauza condițiilor de secetă din anumite zone. Prețul pe tona de semințe de floarea-soarelui este în 2018 în jur de 1.250-1.300 de lei pentru cei mai mulți fermieri care au vândut către traderi sau procesatori.

Tona de floarea-soarelui are căutare, iar pe măsură ce recoltarea se finalizează, agricultorii fac schimb de impresii pe marginea prețurilor oferite și a prețurilor încasate de la traderi sau procesatori. Agrointeligența-www.agrointel.ro a stat de vorbă cu mai mulți fermieri și ”a sondat” și grupurile de profil de pe Facebook pentru a vă prezenta o bursă reală pentru prețul la floarea-soarelui în diferite județe:

Preț floarea-soarelui în Bacău: 1,22 de lei pe kilogram

Preț floarea-soarelui în Brăila: 1,25 de lei pe kilogram

Preț floarea-soarelui în Arad: 1,10 de lei pe kilogram

Preț floarea-soarelui în Olt: 1.250 sau 1.300 de lei pe tona de semințe

Preț floarea-soarelui în Tulcea: 1,29 de lei pe kilogram

Preț floarea-soarelui în Vaslui: 1.300 de lei pe tona de semințe

Preț floarea-soarelui în Constanța – Poarta albă: 1.350 de lei pe tona de semințe

Prețuri mai bune au primit fermierii care au avut cultură de floarea-soarelui high-oleică, la care, spre exemplu, în Olt, s-a plătit în câmp 366 de dolari pe tona de semințe, echivalentul a circa 1.460 de lei pe tonă.

În unele cazuri, prețul negociat prin contract nu a fost și cel încasat de fermieri care au fost penalizați pentru corpuri străine sau umiditate ridicată.

Atenție! Prețurile din acest articol nu reprezintă o medie la nivel județean sau o cotație oficială, ci sunt prețuri obținute în urma negocierilor individuale de către fermieri care își desfășoară activitatea în respectiva zonă.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!