Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Fermierul Dimitrie Muscă, asaltat de oferte să își vândă afacerea agricolă

Foto: agriculturaromaneasca.ro - Alex Tăședan

Cunoscut fermier, asaltat de oferte să își vândă afacerea din agricultură! Cu o suprafață însemnată pe care o lucrează în partea de vest a țării, inginerul Dimitrie Muscă este ținta investitorilor străini care îi fac diferite propuneri pentru a-și preda exploatația. Ofertele au devenit mai dese și mai insistente de la apariția Pestei Porcine Africane, Muscă și fiul său având și investiții în ferme de suine și integrând producția de carne în fabrica proprie de preparate ce sunt apoi comercializate în magazinele ”Bunătăți de Curtici”.

Cu prilejul interviului pe care Dimitrie Muscă l-a acordat recent Agrointeligența – www.agrointel.ro, fermierul a făcut o serie de dezvăluiri. Una dintre mărturisiri a vizat și ofertele pe care directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici din Arad le primește din partea investitorilor străini mai ales. ”Vin toată ziua: scot oferte, vin firme puternice: Muscă, nu vrei să vinzi afacerea? Profită acum cu pesta aceasta, că este situația așa cum este și că m-au văzut pe mine pornit. Mă întreabă: nu vrei să vinzi afacerea, nu vrei să vinzi firma, nu vrei să facem societate mixtă? Nu vreau, domne, nu vreau că am creat ceva, un brand puternic care stă în picioare și cu care ne batem cu ei oricând. Nu sunt singurul care primesc oferte să vând afacerea, vin bănci, vin fonduri, toată lumea vrea să investească în agricultura românească„, a declarat Dimitrie Muscă.

În zona în care Dimitrie Muscă face agricultură, în județul Arad, se vinde cel mai scump teren din țară, prețul depășind 9.000 de euro pe hectar pentru suprafețele cu acte în regulă și o calitatea rezonabilă a solului. În cadrul CAI Curtici, Muscă nu doar că a reușit să comaseze terenul agricol, dar prin tehnologiile folosite, a avut grijă să crească nivelul de fertilitate a solului, astfel că obține an de an producții însemnate pe hectarul lucrat.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Este vorba nu atat de afacere cat de teren. Teren pe care tradatorii de tara au dat legi ca se poate vine strainilor. Legi pe care puteau sa nu le dea si plateam amenda cateva zeci de milioane pe an, adica o nimica toata. Greu era sa le fi dat terenul strainilor doar in concesiune?

 2. Nu va mai plictisiti de afirmatia ca “strainii ne cumpara pamanturile,afacerile”?Spune-ti si de cei care au bagat bani grei si au angajat oameni.Ar putea fi vazuta si ca o oportunitate de a ne asocia cu ei intr-o firma mixta “eu vin cu utilajele,el cu terenul sau viceversa”,dar ne place sa facem afirmatii ciudate pentru niste chestii care s-ar rezolva intr-un mod benefic.
  Fermierii care tot o tin pe subiectul asta nu ii obliga nimeni sa vanda,e doar ca in piata,ofertantii vin daca vrei vinzi,daca nu nu 🙂
  Degeaba sustineti nationalismul daca la sate nu prea se mai inghesuie nimeni sa lucreze in domeniu.Pe cealalta parte,nici ca un fermier roman sa aiba mii de ha nu e bine,mai ales pt generatiile viitoare.

 3. Se simte nevoia de romani patrioti,oameni hotariti,care sa alunge toti strainii care s-au aciuat in Romania!Este nevoie sa fie eliminati fizic citiva straini amatori de paminturi si bogatii naturale romanesti,abia atunci tara va avea liniste!Trebuie creat un partid nationalist cu adevarat,nu doar formal.A trecut vremea vorbelor frumoase,este timpul actiunii hotarite,fara menajamente!

 4. Degeaba vrea Musca si inca vreo cativa sa nu vanda. Sint aia de sus care rezolva orice obstacol. Nu este nicio lege sa il apere pe Musca asa ca in Franta sau Olanda.
  Daca unul dintre investitorii care-l cauta sau vreo banca vrea sa il lase fara afacete o rezolva imediat.
  Legile sunt facute pentru ca Musca si multi altii ca el sa nu poata sa se opuna unuia cu multi bani..
  Nu exista protectie pentru fermierul Roman.
  Nu are cine sa il sprijine.

 5. Felicitati domnule Musca , sunt mic , dar va respect Producator LAVANDA Ecologica ,Bio , din soiul Vera provence , de Transilvania. Nu va lasati ! Luati exemplu si nu va vindeti Tara ! PAMANTUL STRAMASOESC ! DOAMNE AJUTA

 6. Bravo lui, adevărat patriot care nu lacomeste la un castig imediat instrainand pământul strămoșesc.Merita șansa de a fi ministru al agriculturii nu ciurii-burii ăștia care nu stiu deosebii o gasca de o rata

Scrie un comentariu