Ştiri agricole

MINISTRUL AGRICULTURII, LA RAPORT ÎN PARLAMENT! ANUNȚ despre BANII PENTRU FERMIERI!

Ministrul Agriculturii Petre Daea, prezent în plenul Camerei Deputaților! Șeful MADR a fost chemat pentru a-și susțină acțiunile după ce PNL a depus o moțiune simplă în care critică acțiunile lui Petre Daea în combaterea pestei porcine africane.

Ministrul Petre Daea s-a pregătit cu date pentru a contracara acuzațiile ce i s-au adus în moțiunea intitulată ”După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”.

Șeful de la Agricultură a venit în susținerea activității sale cu cifre, între care și situația despăgubirilor, Petre Daea anunțând că: ”din cele 7.401 gospodării, la 6.731 s-au întocmit dosare, au fost verificate 6.136 și au fost plătite până la această dată 4.338, iar celelalte sunt în lucru și în curs de plată”.

În fața parlamentarilor, Petre Daea a prezentat și o cronologie a acțiunilor întreprinse de instituțiile statului de la confirmarea primului caz de PPA în Satu Mare. Tododată, Daea a subliniat că între MADR și ANSVSA există o colaborare strânsă și că autoritățile sanitar-veterinare au acționat ”corect și la timp, fără echivoc”.

Petre Daea a remintit și că, potrivit comisarului european Phil Hogan, România deține 75% din totalul numărului de crescătorii individuale de porci înregistrate la nivel european.

La acest moment, numărul de focare de pestă porcină africană a ajuns la 944. Acestea sunt localizate în județele: Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Călărați, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Sălaj, Satu Mare și Tulcea. În cele 237 de localități unde a fost depistat virusul au fost sacrificate 311.616 suine.

După dezbaterea de astăzi din Camera Deputaților, mâine –  miercuri, 26 septembrie, parlamentarii vor supune la vot adoptarea moțiunii împotriva ministrului agriculturii Petre Daea.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!