• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Recoltare publică cu date live din combină, o performanță Climate FieldView

    Oana Timar -

    Revoluție digitală: DEKALB a organizat prima recoltare publică în care fermierii au putut vedea în direct activitatea din câmp, producția la fiecare moment înregistrată de combinele agricole! Evenimentul a avut loc în județul Timiș, la Cărpiniș, în ferma cunoscutului agricultor Samson Popescu.

    Climate FieldView, cea mai nouă tehnologie de pe piața internațională de agro, a fost prezentată într-un mod inedit, la ferma Semisland, deținută de domnul Samson Popescu, în zona Cărpiniș, județul Timiș. Evenimentul a reprezentat o premieră atât pentru România, cât și pentru Europa, fiind prima recoltare live în teren, în cadrul căreia sunt prezentate pe un ecran rezultatele obținute la fața locului și rapoartele generate de noua platformă.

    ”Astăzi vom asista la o recoltare publică cu ajutorul echipamentelor Field View. Asistăm la o revoluție digitală. Suntem prima companie de semințe din România care venim cu această funcționalitate, aplicație pe care fermierii o pot utiliza și care poartă numele FieldView. Această aplicație disponibilă deja în magazinele Google Play și Apple Store, iar în acest an demarăm acest proiect la o scară mai largă în România, îl popularizăm în această toamnă în fermelele din România, tocmai pentru a analiza într-un mod corespunzător rezultatele de producție și pentru a interpreta rezultatele pe care această aplicație le are și le afișează pe display. Deopotrivă, aplicația arată datele pe care le colectează din teren pe parcursul perioadei de vegetație”, a declarat, în deschiderea evenimentului de la Cărpiniș, Daniel Stanciu, Director Marketing DEKALB România.

    În cadrul evenimentului DEKALB, fermierii au putut urmări pe un monitor exact care sunt datele transmise din combinele aflate la recoltat în câmp. Practic, fiecare paramentru legat de producția de porumb a fost afișat în timp real mulțumită aplicației FieldView.

    ”Vedem exact hibridul în ce densitate a funcționat cel mai bine, în ce tip de parcelă, care a fost hibridul care s-a pretat cel mai bine în fermă și de aici tragem concluziile care ne sunt utile pentru creșterea profitabilității în sezonul imediat următor. Așadar, o unealtă foarte bună și potrivită tuturor fermelor din România, atât timp cât există echipamentul necesar. Aici vorbim de senzorii care colectează datele de producție la nivel de combină”, a explicat Daniel Stanciu, precizând că există anumite condiții legate de performanța combinei pentru a se implementa cu succes tehnologia Climate FieldView.

    Recoltare publica de porumb

    “Această platformă este cea mai populară și actuală din lume. Este un produs revoluționar pentru agricultura de precizie, fiind un instrument ce marchează trecerea la agricultura digitală. Dacă până acum se discuta despre date obținute și contorizate pe fiecare hectar de parcelă, acum avem acces la date atât de precise încât știm exact ce se întâmplă în teren metru cu metru. Climate FieldView are capacitatea de a suprapune straturi de date și de a genera hărți comparative, iar fermierii își pot seta proprii indicatori, astfel încât să obțină rapoarte adecvate culturii lor. Pot fi create hărțile de semănat și de aplicare a tratamentelor, pot fi determinate localizarea hibrizilor, densitățile aplicate și așa mai departe. Mai mult, la recoltare, informațiile pot fi separate pe tipuri de hibrizi, pentru a vedea cum au performat fiecare dintre aceștia, având acces în timp real la o hartă de producție creată instant de aplicație” declară Bogdan Chirvăsuță, Climate Business Manager.

    Mecanismul de funcționare este explicat în detaliu de Fabian Bădescu, Climate Field Product Specialist: “Dispozitivul FieldView Drive, unic pe piață, se conectează la portul ISOBUS al combinei și primește informații de la senzorii de umiditate, GPS și cântar. Datele colectate sunt suprapuse în aplicația noastră, care le analizează și generează o hartă de producție și o serie de rapoarte complexe pe fiecare metru de teren”, a explicat specialistul Climate Field.

    Echipa DEKALB a fost și ea prezentă la această recoltare live, unde a anunțat noutățile sezonului 2018. Fermierii români au acum acces la cea mai nouă genetică reprezentată de hibrizii de porumb intrați recent pe piața românească, la Acceleron, un tratament de seminţe şi la soluţia digitală DEKALB SMART. Anul acesta, compania a lansat trei hibrizi care au obținut o performanță bună în centrele de testare DEKALB şi în loturi demonstrative din România şi Europa. Este vorba despre trei noi produse: DKC5075, DKC5182, DKC5685, hibrizi ce înregistrează producții excepționale. Toate aceste produse au fost prezentate și în cadrul evenimentului de la Cărpiniș.

    „DEKALB a susţinut mereu inovaţia şi continuăm să venim în piaţa românească cu produse noi, adaptate erei digitale. Acest eveniment este o acțiune deosebită, o avanpremieră pentru România, o demonstrație de recoltat porumb DEKALB cu o combină conectată la satelit. Aceasta a transmis datele din parcelă, colectate metru cu metru, pe un ecran mare montat în câmp. Vorbim despre un eveniment deosebit, dedicat agriculturii digitale, în cadrul căruia fermierii din România au şansa să facă primii paşi în acest nou tip de agricultură mult mai profitabilă, care ajută prin precizie şi predictibilitate. Sezonul acesta vorbim despre o serie de elemente cheie: hibrizi cu o genetică performantă, platforme digitale revoluţionare şi tratamente de seminţe care în final maximizează profitul în fermă”, a declarat Dorin Jurca, Director Regional DEKALB.

    Recoltarea în direct a reprezentat o adevărată experiență pentru fermieri. Aceștia s-au arătat impresionați de acuratețea datelor, de faptul că pe harta afișată au putut vedea situația producțiilor.

    ”Ne ajută să facem alegerile bune și în ceea ce privește hibridul cel mai potrivit pentru zona noastră, ne ajută să vedem zonele unde nu am reușit să asigurăm desimea corespunzătoare, vedem și zonele unde e afectată cultură de alți factori care limitează producția. Lucrul acesta cred eu că ne ajută pe noi, ne va ajută în viitor și cu cât pierderile vor fi mai mici, cu atât vom obține maxim din ce se poate”, ne-a declarat Samson Popescu, administratorul fermei Semislend și gazda evenimentului DEKALB.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”