Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții ovine 2018: când încep plățile la APIA

Subventii ovine 2018
Foto: Flickr.com/Slawek Olzacki

Subvențiile pentru ovine aferente anului 2018 urmează să intre la plata avansului începând cu data de 1 noiembrie, a anunțat ministrul agriculturii Petre Daea. Se va achita parțial schema de sprijin cuplat pentru ovine și caprine, astfel că numai crescătorii care au animale de rasă vor primi prima tranșă de bani înainte de decembrie.

Ministrul agriculturii Petre Daea a arătat că fermierii care activează în zootehnie sunt îndreptățiți să primească și ei bani din avansul APIA. În prima fază, avansul a fost demarat pentru agricultori, urmând ca apoi la plățile APIA să intre și crescătorii de ovine.

”Noi dăm banii acum pe suprafețe directe. De la data de 1 noiembrie începem să dăm și la specii, la ovine și caprine, și pentru a fi în regulă și să nu mai avem unele modificări pe parcurs (…) pentru a fi în regulă anul acesta, de la 1 decembrie începem să acordăm plata întreagă pentru zootehnie la vacile cu lapte. Sigur, această plată nu se va consuma și nu va fi posibil să o dăm anul acesta”, a declarat ministrul agriculturii în cadrul emisiunii ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină” de la Radio România Actualități.

Avansul acordat oierilor va fi din sprijinul cuplat pentru ovine și caprine, schemă pentru care deja s-a alocat un plafon de 56.100.000 euro. Cuantumurile pentru plățile directe se calculează de către APIA prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu