Ştiri agricoleViaţa la ţară

Servește un măr! Gestul unui fermier a devenit viral pe internet!

Servește un măr! Un gest deosbit făcut de un producător agricol a impresionat pe toată lumea, iar imaginile cu acesta au devenit virale. Un tânăr producător de mere din Republica Moldova a scos pe marginea drumului o ladă plină cu mere și îi invită pe toți trecătorii să se oprească și să deguste din fructele sale fără niciun ban.

Mihai Eftodi, pomicultor din Soroca, spune că merele provin din livada sa și sunt autentice. El povestește și cum i-a venit această ideea de a face o bucurie trecătorilor.Totul a pornit de la faptul că merele din copacii săi le făceau cu ochiul trecătorilor.

“Fiind cu familia în livadă deseori se opresc mai multe autoturisme şi ne întrebă dacă pot să guste câte un măr din livadă, pentru copii care sunt cu ei în maşină. Am decis să punem acest container ca oamenii să nu se incomodeze să ceară. Totodată am mai văzut și exemplul unei doamne din Norvegia, apoi a unei doamne din Ungheni și m-am gîndit că putem oferi o bucurie oamenilor”, a declarat pomicultorul pentru ziarulnostru.info.

Serveste un mar
Foto: Ziarul Nostru

La început, oamenilor nu le-a venit să creadă că merele sunt oferite gratis. Însă, încet-încet trecătorii au început să prindă curaj și acum nu se mai sfiesc să se oprească și să ia din ladă mere.

“Astăzi văd că deja mai multe maşini s-au oprit şi containerul este deja mai pe jumătate. Nu, aceasta nu e o glumă! Oferim din suflet şi nu doar câte unul, am pus şi pungi. Dacă ești în drum pe traseul R14 la km 78, ai șansa de a savura din merele locale gratis. Servește un măr!”, este îndemnul moldoveanului Mihai Iftodi.

Republica Moldova a obținut în acest an cea mai mare recoltă de mere din ultimii 10 ani.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!