• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DE LA FERMIERI PENTRU FERMIERI: SOL MAI UŞOR, PRODUCŢII MAI RIDICATE ŞI DE CALITATE CU AJUTORUL TERRACALCO® 95!

    Dr. Ing. Bogdan Costea -

    TerraCalco® 95 este considerat din ce în ce mai mult de fermieri soluţia ideală de rezolvare a problemelor ce ţin de structura solului (sol greu, băltiri) precum şi de corectare a acidităţii solurilor pe care le lucrează.

    Iată mai jos ce spun fermierii din diferite regiuni ale ţării, care îl folosesc:

    Fermierul Gheorghe Preda – Geo & Costi Agrostar SRL, Șindrilița, Ilfov:

    „PRODUCŢII MAI MARI LA PORUMB”

    „Am aplicat pentru cultura porumbului, pe o suprafaţă de 600 ha. Pot să vă spun că este clară diferenţa între parcelele unde am aplicat TerraCalco® 95 faţă de suprafeţele unde nu am aplicat. În termeni de producţie, diferenţa a fost de 1 chiar 2 tone la hectar! Pe suprafeţele unde am aplicat TerraCalco® 95 producţiile au fost între 10,5 to/ha – 12 to/ha.

    Având în vedere rezultatele obţinute, cu siguranţă vă recomand să încercaţi TerraCalco® şi cu aceeaşi siguranţă vă spun că eu îl voi introduce în tehnologie şi pentru celelalte culturi pe care le înfiinţez!”

    Ing. Andrici Cristian – NORDAGROTEHNIK S.R.L., Brăeşti, Botoşani, 1.000 ha

    “MI-AM MODIFICAT PH-ul DE LA 5.2 la 6.2 CU 750KG/HA DE TERRACALCO® 95”

    „După ce am folosit TerraCalco® 95 am observat că plantele se dezvoltă mai rapid în primele stadii de vegetație fără a prezenta carențe sau pseudo carenţe (răpită). Solul după primul an nu mai făcea crustă, sau crusta era una foarte mică. La 3 luni de la utilizarea produsului pe un sol cu 5.2 pH și cu aproximativ 40 mm apă pH.Ul a virat la 6.2 în contextul în care am administrat 750 kg/ha. Din punctul meu de vedere e cea mai eficientă soluție pe solurile acide pentru că se utilizează o cantitate mică în comparație cu carbonatul de calciu și se poate administra cu orice mașina de administrat îngrășăminte.”

    Fermierul Marchis Daniel – S.C. Agrobest Alex &Toni, Livezile, Timiş, 700ha

    Diferenta sol tratat cu TerraCalco si netratat

    “NICIODATĂ NU S-A LUCRAT TERENUL ATÂT DE UŞOR”

    “Am achiziţionat în primavara 2018, 24 to TerraCalco® 95 la big bag. Am administrat la pregătirea terenului pentru cultura de porumb şi floarea soarelui. Doza folosită a fost între 500 şi 600 kg/ha.

    Pot să vă spun un lucru cert: după recoltare, nu s-a lucrat terenul niciodată mai bine ca acum! Avem un teren greu, acum s-a transformat! Gândiţi-vă la timpul pe care l-am câştigat, lucrându-se mai repede; gândiţi-vă la motorina economisită, la fiabilitatea organelor de maşini, pe care nu le-am mai distrus ca de obicei! În ceea ce priveşte producţia, pot să vă spun cu sinceritate că a fost mai bună.. dar nu doresc să vă spun cu cât!:) Cert este că pentru răpită, am mai comandat 100 tone de TerraCalco®.”

    SC ION VIO AGRO SRL – Ohaba Forgaci, Judeţul Timiş, 350 ha

    “PRODUCŢII MAI MARI LA PORUMB!”

    “Am testat 5 tone de Terracalco 95. Am administrat la pregătirea solului la porumb şi floarea soarelui, 500 kg/ha. La recoltat, surpriză plăcută, buncărul combinei s-a umplut foarte repede comparativ cu terenul unde nu am aplicat! Mă gândesc să folosesc Terracalco pe tot terenul pe care îl lucrez!

    Fmierul Uzun – director tehnic Coremans Zootehnia S.R.L., Iratoşu, Arad, 3.000 ha

    “ÎN AL DOILEA AN DE UTILIZARE AL TERRACALCO® AM RĂMAS PROFUND IMPRESIONAT!”

    “Lucram o suprafaţă relativ mare. Din aceasta, o parte era cu probleme de aciditate ale solului (ph 5.2, producţii mai mici, structura slabă a solului). Am aplicat în anii 2016 şi 2017, 2 administrări pe acelaşi teren, în doză de 1 to/ha (2016) şi 0.5 to/ha (2017).

    Din experienţa mea cu TerraCalco® 95, în primul an vezi 20-30% din ce poate produsul. În al doilea an dacă continui să aplici pe acelaşi teren (eu am aplicat 500 kg)… rămâi mut de uimire!

    Cum am început? Aveam contract cu fabrica de zahăr, dar nu ne ieşea producţia de sfeclă dorită, nicidecum, indiferent de tehnologia folosită. După studiile făcute, căutând şi încercând tot felul de amendamente, am ajuns la concluzia că TerraCalco® este cea mai bună soluţie şi am avut dreptate! Domnilor, nu mai am teren acid! De la 5.2 am ajuns la 6.7-6.8! De asemenea, după a doua administrare, am rămas extrem de surprins de producţia obţinută. După părerea mea, toţi cei care au probleme cu aciditatea solului trebuie să folosească acest produs! Şi e foarte important să fie 2 aplicări consecutive, veţi rămâne uimiţi!”

    Fermierul Szocs Janos – SC AGROMEC SÂNCRĂIENI SA, HARGHITA

    „APA NU A BĂLTIT DELOC PE SUPRAFEŢELE PE CARE AM APLICAT TERRACALCO®, DEŞI AM AVUT UN AN EXTREM CU FOARTE MULTE PRECIPITAŢII”

    „Firma noastră administrează o suprafaţă de teren arabil de 200ha, pe care avem anual 60-70ha cartofi, 30ha sfecla de zahăr, 100ha grâu. Având majoritatea terenurilor cu o aciditate de 5,2-5,8 am decis să folosim TerraCalco® 95 în cantitate de 1000kg/ha pe o suprafaţă de 20 ha aplicat în toamna anului 2017, urmând ca în primăvara lui 2018 să plantăm cartofi în această parcelă.

    Înainte să plantăm cartofii am mai făcut nişte analize de sol şi am constatat că aciditatea este între 6 şi 6,3 aşa că, fiind plăcut surprins de calităţile produsului am aplicat şi pe cele 30ha însămânţate cu sfecla de zahăr în doza de 1000kg/ha rezultatele fiind excepţionale (prognozăm o producţie de 70to pe hectar).

    Pe lângă efectul benefic în corelarea acidităţii solului am constatat că apa nu a băltit deloc pe suprafeţele pe care am aplicat TerraCalco®, deşi am avut un an extrem cu foarte multe precipitaţii.”

    Cu alte cuvinte, de la fermier la fermier, îţi recomandăm TerraCalco® dacă:
    – Ai băltiri, tasări, cruste
    – Ai un sol greu, argilos
    – Ai un sol cu pH acid
    – Ai aplicat îngrăşăminte şi nu ai văzut rezultatele scontate
    – Vrei să reduci costurile cu motorină
    – Vrei să reduci uzura organelor de maşini (datorată solului greu)
    – Vrei să ai un sol foarte bine pregătit, afânat
    – Vrei să îţi creşti productivitatea şi calitatea producţiei

    Când să aplici?
    – La pregătirea terenului, apoi încorporăm
    – Putem aplica atât înainte de o lucrare de bază a solului (arăt) cât şi de o lucrare superficială (combinator, disc etc.)
    TerraCalco® contribuie la o îmbunătăţire radicală a solului, iar în baza unui program de aplicare fie doză unică, fie făcut pe 2-3-4 ani, crescând în timp record calitatea şi cantitatea producţiilor.

    Avantajele folosirii sale:
    puterea de neutralizare mult mai ridicată faţă de orice alt produs pe bază de calciu;
    doză mică la unitatea de suprafaţă, comparativ cu orice alt amendament;
    acţiune rapidă, dizolvându-se aproape instant; intră în acţiune mai rapid decât orice alt amendament;
    produs granulat (se împrăştie cu MA-ul cu care împrăştiem fertilizanţii) până la 36 m
    – produs uşor manevrabil (ambalat la big-bag) – astfel costurile cu manipularea şi împrăştierea scad enorm
    – procentul de praf rezultat în urma aplicării este mult mai mic decât în cazul utilizării altor tipuri de amendamente
    – datorită intrării rapide în reacţie, se recomandă a se folosi atât pentru campania de primăvară (ianuarie- aprilie) cât şi pentru cea de toamnă (iunie – decembrie), în funcţie de cultură care urmează.

    Pentru relaţii suplimentare precum şi discuţii contactaţi echipa Carmeuse Agricultură!
    Dr. Ing. Bogdan Costea
    Team Leader Carmeuse Agricultura România
    Str. Carierei Nr. 127A, 500052, Brașov, România
    Ţel: +40.268.516.841 Fax: +40.268.516.830 M: +40 757929157
    E-mail: agricultura@carmeuse.ro
    www.carmeuse-agricultura.ro


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd