• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VIDEO – FOCUL DIN FERMA OIERULUI DAN PETRESCU! POMPIERII S-AU LUPTAT CU FLĂCĂRILE TIMP DE CINCI ORE!

  Ramona Dascălu -

  Jurnaliștii argeșeni au fost primii care au publicat știrea privind incendiul din ferma oierului Dan Petrescu. Publicația locală ”Ziarul Profit„ a postat și primele imagini de la fața locului. Din fotografii se văd flăcările uriașe care au înghițit timp de cinci ore o mare parte din agoniseala fermierului, pagubele estimate de acesta fiind de cel puțin 700 de milioane de lei vechi, valoarea baloților cumpărați pentru animale.

  Citiți și: INCENDIU PUS LA FERMA OIERULUI DAN PETRESCU: ”AU DAT FOC LA TOT, AU AȘTEPTAT SĂ FIE VÂNT PUTERNIC”

  ”În urmă cu puțin timp un incendiu a izbucnit la un fânar în satul Valea lui Enache din comuna Băiculești. Potrivit martorilor flăcările au izbucnit în fosta porcărie de la Anghinești. La fața locului intervin două autospeciale de la Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș”, anunțau jurnaliștii argeșeni despre incendiul de azi-noapte din ferma cunoscutului oier care recent a participat la un protest la Ministerul Agriculturii.

  Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu rapiditate. A fost nevoie de intervenția a 8 pompieri cu două autospeciale cu apă și spumă și de multe ore de muncă. Aproximativ 5 ore s-au luptat pompierii să stingă incendiul care a mistuit peste 30 de tone de plante furajere. Potrivit primelor informații se pare că avem de-a face cu o răzbunare, atât declarațiile ciobanului Dan Petrescu cât și un prim raport al pompierilor indicând asta”, se arată în publicația locală.

  Agrointeligența – www.agrointel.ro a luat legătura cu oficialii ISU Argeș pentru a avea și o poziție oficială cu privire la acțiunea de ieri noapte. Dacă inițial apelul a fost preluat de pompieri ca fiind unul ce viza un incendiu de vegetație, odată ajunse echipele la fața locului, ipoteza s-a schimbat.

  ”Incendiul din sat Băiculești, Valea lui Enache, s-a anunțat inițial ca fiind la vegetația uscată, iar când au ajuns colegii mei acolo au observat că focul s-a extins și la baloți sau că ard baloții. Cert este că a fost determinată cauza – folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru că așa ar fi declarat proprietarul că cineva a pus focul la baloții respectivi. Cauza este probabilă, dar noi nu putem determina cu certitudine că așa a fost. Ancheta va stabili clar despre ce este vorba. Intervenția a durat 5 ore”, ne-a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro căpitan Elena-Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeș.

  Vă reamintim că ieri seară, în jurul orelor 21, Dan Petrescu din Argeș, cel care alături de alți oieri a protestat recent la Ministerul Agriculturii, a fost anunțat că ferma sa este în flăcări. Pompierii și polițiștii ajunși la fața locului au reușit cu greu să stingă incendiul în care au ars toți baloții cumpărați pentru animale. Din fericire, focul a fost stins înainte să ajungă și la saivanul unde se aflau mioarele. Autoritățile spun că focul a fost pus intenționat, iar Dan Petrescu arată că mâna criminală a așteptat să fie o seară cu vânt pentru a incendia exploatația.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  AECTRA, prima companie care introduce DISCOUNT DE SOLIDARITATE pentru fermieri! MADR: 50.655 hectare de teren agricol sunt disponibile pentru tineri. Cererile – la ADS! Președintele IOHANNIS a promulgat LEGEA MIROSURILOR!

  Ultimele știri

  După ce a întors culturile de toamnă, fermierul DAN ARGHIR va avea producție ZERO și la porumb și floarea-soarelui! Liderii din zootehnie, la București. Rezultatul? MADR va retrage ordinul cu vârsta MINIMĂ pentru reproducători! Noul record mondial la producția de grâu: 17,398 de tone la hectar!

  Căutare în articole