Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ANUNȚ APIA: ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de astăzi, joi, 25 octombrie, Centrele judeţene APIA vor efectua plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, aferent serviciilor prestate în luna august 2018. Informația a fost transmisă Agrointeligența – www.agrointel.ro prin intermediul unui comunicat de presă.

Suma totală autorizată la plată este de 1.051.844,02 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 26 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Atenție! Comunicatul APIA nu vizează avansul pentru plata subvențiilor în sectorul zootehnic, aceste sume achitate fiind pentru programul derulat în ameliorarea raselor de asociațiile de crescători de animale. Avansul pentru sprijinul cuplat la ovine și caprine este programat să intre la plată din 1 noiembrie. În cazul bovinelor, avansul APIA se va achita după data de 1 decembrie, conform anunțului făcut recent de ministrul agriculturii Petre Daea.

De asemenea, APIA a demarat plățile și pentru renta viageră agricolă în sumă totală de 35.669.054,35 lei pentru un număr de 31.877 beneficiari care au optat ca plata să le fie efectuată prin mandat poștal.

 


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!