Analize de piaţă

În Ucraina – ”Grânarul Mării Negre”, lucrurile merg bine

În aşteptarea verii caniculare, anunţată de toate prognozele meteo pentru regiunea Mării Negre, în Ucraina lucrurile decurg conform planurilor.
Ucraina este cel mai important producător de cereale din regiunea Mării Negre şi unul dintre cele mai importante de pe continent, livrările sale la export, orientate cu precădere spre Uniunea Europeană, contribuind la echilibrarea preţurilor pe piaţa europeană.

Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Ministerului ucrainean al Agriculturii, semănăturile de primăvară s-au încheiat, fiind acoperită suprafaţa planificată de 8,2 milioane de hectare pentru cereale de primăvară, 4,8 milioane de hectare cu porumb şi 2,2 milioane de hectare pentru orz de primăvară.

Ucraina a livrat pe piaţa internaţională până acum 6,7 milioane tone metrice de grâu, 12,7 milioane tone de porumb şi 2.1 milioane tone de orz, acesea îndreptându-se spre partnerii tradiţionali de export, în marea lor majoritate europeni.

În această primăvara lucrările agricole au fost întârziate de prelungirea iernii, cu ninsori abundente care au căzut înclusiv la mijlocul lunii martie.

Prognozele meteo pentru regiunea Mării Negre, incluzând, Sud-Estul Rusiei, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria şi alte state din Balcani, indică o vară secetoasă cu precipitaţii reduse şi zile călduroase în lunile iulie-august.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!