• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul LAURENȚIU BĂLĂCEANU, producție de 4,400 kg/ha la floarea-soarelui cu hibridul LG 50.635 CLP și tehnologia PULSAR PLUS!

  agrointeligenta.ro -

  Povestea lui Laurențiu Bălăceanu poate avea același motto precum sloganul Limagrain: Pasiune pentru agricultură. Fermierul din Izvoru Mare, județul Constanța, a copilărit la țară și a văzut de mic ce înseamnă lucrul cu pământul.

  „Când răsar toate plantele acestea, e ca și când ți se naște un copil, de care trebuie să ai grijă. Când se îmbolnăvește planta, o tratezi, ca pe un copil. E foarte frumoasă agricultura. Cel care mi-a dat dragostea pentru agricultură a fost tatăl meu. El a fost omul care m-a plimbat pe câmpurile astea zile întregi, repetându-mi aceleași povești atât de frumoase. De acolo vin pasiunea și dragostea pentru agricultură”, explică Laurențiu Bălăceanu.

  Colaborarea cu Limagrain a început cu soiul de grâu Apache

  A pornit de la 4 hectare de leguminoase, acum 27 de ani, apoi a urcat la 600 ha, 5 ani mai târziu, iar acum ferma are 1.800 de hectare. Floarea-soarelui, porumb, orz, grâu – acestea sunt culturile care ocupă terenurile lui Laurențiu Bălăceanu. Și Limagrain a pus umărul la dezvoltarea fermei. Deși a auzit de 10 ani de Limagrain, Laurențiu și-a luat inima în dinți acum 5 ani și a cultivat sămânță de grâu, la insistențele unui prieten. Surpriza a fost mare și plăcută pentru el. Soiul Apache l-a convins de calitatea produselor Limagrain. De acolo, colaborarea cu Limagrain a prins viteză.

  La floarea-soarelui a trecut la tehnologia Clearfield Plus

  Acum, Laurențiu Bălăceanu se mândrește cu hibridul de floarea-soarelui LG 50.635 CLP, hibrid Clearfield Plus. A fost primul an în care cultivă acest hibrid și este tare mulțumit. “Am ales să folosesc doza de 1,6 litri Pulsar Plus, aplicat într-o singură trecere, la faza de 8 frunze a culturii de floarea-soarelui. Apoi, la două săptămâni, am folosit fungicidul Pictor și rezultatele se văd. Precipitatiile au depășit 250 de litri de apă pe metrul pătrat și nu avem buruiană sau boli. Pulsar Plus este de un real ajutor”, spune Laurențiu Bălăceanu. Mai multe informații despre hibrizii Limagrain puteți găsi pe www.lgseeds.ro.

  Sola a fost arată; s-a administrat apoi îngrășământ 18-46, în două faze. Pulsar Plus și Pictor sunt celelalte ingrediente ale unei rețete de succes. Iar investiția făcută într-un hectar de floarea-soarelui reprezintă 40% din totalul recoltei. Asta înseamnă un profit bun, care va fi investit în anii următori. “Dacă nu cheltuim pe niște produse bune, degeaba vin eu să cumpăr sămânța aceasta foarte bună și să nu vin cu un Pulsar Plus. Cumpărăm un produs foarte bun și ne rămân bănuți în buzunar. E super”, spune Laurențiu Bălăceanu. Ce alte produse Limagrain pot aduce profit maxim în ferme puteți vedea pe www.lgseeds.ro.

  Parteneriatul Limagrain-BASF i-a adus constănțeanului profitul la hectar

  Producțiile mari se datorează atât produselor Limagrain și BASF, cât și faptului că Laurențiu Bălăceanu folosește utilaje performante. Acestea au ajuns în fermă în 2010 și impactul pozitiv a fost rapid. Producțiile s-au îmbunătățit, iar creșterea economică a fermei a fost constantă. Despre utilaje a tot povestit cu prietenii din zonă. S-a sfătuit cu aceștia, au schimbat idei, au discutat despre ce tehnologii să folosească. Au căzut de acord în cel puțin o privință: produsele Limagrain și BASF aduc un plus sigur la recoltă. Astfel, anul acesta, constănțeanul a atins un vârf de producție de 4,400 kg/ha cu hibridul LG 50.635 CLP și tehnologia Pulsar Plus, în timp ce pe cele 200 de hectare cu floarea-soarelui cu aceeași tehnologie a recoltat o medie de 4.000 kg/ha.

  “Parteneriatul nostru comun BASF-LG- I.I. Bălăceanu sper să aibă continuitate cât se poate de lungă. Ar fi păcat să ne oprim acum. Eu lucrez de 10-12 ani cu 3 firme mari și late, pe inputuri. Asta înseamnă încredere, iar printre cei cu care colaborez sunt Limagrain și BASF. Asta înseamnă încredere, înseamnă să ne ajutăm unii pe alții, să trecem și peste lucruri bune și peste mai puțin bune. Dar sper din tot sufletul ca parteneriatul nostru să fie cât se poate de lung, pentru că au produse foarte bune. Semințele Limagrain mi-au demonstrat că și pe secetă putem face floarea-soarelui, dar și când avem ploi foarte multe. Asta înseamnă calitatea seminței”, este concluzia lui Laurențiu Bălăceanu.

  Pentru el și pentru ceilalți fermieri din zonă, parteneriatul BASF – Limagrain este de bun augur.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Produse eficiente în protecția grâului – acum la ofertă! Semănatul grâului cu semănătoarea TUME Nova Combi 4000 – PREMIERĂ VIDEO TRANSFORM™ – STOP transmiterii virusurilor în culturile de cereale păioase!

  Ultimele știri

  Fermierii, incluși în Etapa a II-a a campaniei de vaccinare. Decizia Guvernului! Subvenții APIA 2021. MADR: Data de la care fermierii pot cere subvențiile pe acest an Confruntare în Instanță între oieri și conducerea MADR și a ANZ, la început de an!