RECOMANDĂRIŞtiri agricoleViaţa la ţară

Președinte de organizație a agricultorilor, atac mârlănesc la adresa Agrointeligența. Răspunsul nostru: Nu cedăm la amenințări sau jigniri, ne continuăm lupta pentru drepturile fermierilor!

Forta Fermierilor Vlad Macovei

Premieră scandaloasă în mișcarea de reprezentare a fermierilor din România: un șef de organizație a atacat într-un mod nepermis, în urmă cu câteva zile, Grupul Agrointeligența, liderul presei agricole din România după cota de piață online, conform trafic.ro.

În cadrul unui eveniment organizat de RFI și care dezbătea, culmea, modul în care se poate îmbunătăți comunicarea dintre fermieri și presa agricolă, grobianul reprezentant al agricultorilor a atacat politica editorială a Agrointeligența-www.agrointel.ro, folosind expresii care nu fac cinste niciunui cetățean care se exprimă în spațiul public. Menționăm că niciun reprezentant al Grupului Agrointeligența nu a fost invitat la eveniment, prin urmare nu am avut posibilitatea de a avea o replică directă la jignirile aduse. Pe scurt, respectivul reprezentant a acuzat politica noastră editorială, reproșându-mi direct că manipulez, dezbin și că noi, la Agrointeligența, scriem pentru mărunțiș. Asta, pe scurt. Puteți vedea pe larg în clipul de mai jos, întreaga declarație a tristei figuri la evenimentul cu pricina.

În cadrul emsiunii ”Forța Fermierilor cu Vlad Macovei” de marți, 6 noiembrie 2018, am avut ocazia să îi dau replica acestui penibil personaj și să dau explicațiile cuvenite fermierilor, precum și o necesară punere în context. Mai jos, înregistrarea emisiunii, începând cu minutul 46.45 găsiți replica mea la adresa atacurilor nemeritate și lipsite de orice elementar bun-simț.

În cadrul emisiunii ”Forța Fermierilor cu Vlad Macovei”, emisiune ce se difuzează în direct pe www.agrointel.ro și pe pagina de Facebook Agrointeligența în fiecare marți de la orele 20.00, am prezentat trei filmulețe care arată cât de ipocrit, cabotin și rudimentar este individul despre care vorbim. Cele trei secvențe, montate într-un singur clip, le puteți viziona aici:

Menționez că am cel mai profund respect pentru majoritatea membrilor asociației reprezentată vremelnic de acest personaj insalubru. Cu mulți din acești fermieri am colaborat, i-am sprijinit și ne-au sprijinit și pentru acest lucru le mulțumesc. Vom continua această colaborare, indiferent de acest incident care nu îi reprezintă, această situație are un singur vinovat și unul singur. Din considerație pentru dumnealor și pentru organizație, nu voi mai menționa numele asociației în același context cu al marelui orator care împroașcă cu noroi pe oricine nu-i servește propriile interese meschine. De asemenea, din cauza jignirilor și amenințărilor aduse, eu nu voi mai rosti sau scrie numele și prenumele acestui domn. Colaborarea instituțională cu organizația rămâne, desigur, deschisă. Și în spiritul acestei colaborări, vă rog să aveți amabilitatea de a-l întreba, cu prima ocazie, de ce Grupul Agrointeligența a fost singura instituție de presă agricolă care nu a fost invitată Conferința Națională a Agricultorilor din 23 mai?

Dragi fermieri, vă urez toate cele bune și, nu uitați, Agrointeligența a fost, este și va fi alături de dumneavoastră. Întotdeauna!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. Buna ziua!

   Limbajul este dur, recunosc, dar absolut potrivit pentru situația inadmisibilă în care suntem. Iar dur nu înseamnă vulgar, așa cum a fost cu noi personajul în cauză. Grobian este un cuvânt din DEX și înseamnă prost crescut. Cu ne descalifică pe noi că un lider al fermierilor este prost crescut, atacând și jignind Agrointeligența și pe mine personal?

   Dacă dumneavoastră v-ar spune cineva că afacerea dumneavoastră este doi bani, că dezbinați și trăiți din mărunțiș, că sunteți o rușine, cum ați reacționa?

 1. Moșu Baciu este activ pe Facebook și distribuie doar faze comice culese de pe la alții. Niciodată nu am văzut să dea un comunicat cu inițiativele sale și ale organizației pe care o conduce. Nu mai vorbim de realizări că sunt cvasinecunoscute.

  1. Cu indiferenta, sigur celalalt tutbeaza sau daca are o doza de ineligenta revine pentru o discutie de lamurire a lucrurilor. D-vs. sunteti un ziarist, sunteti expus, problema lui este a lui si a celor care se lasa reprezentati de el. Nu vreau sa intru in polemica cu D-vs., va urmaresc, nu sunt todeauna de cord cu D-vs., va apreciez si inteleg. Daca veti citi acet articol peste un an, sunt convins ca veti regrega ca ati publicat asa ceva. Numai de bine.

Scrie un comentariu