• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Val siberian de aer rece. Când încep primele ninsori

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Primele ninsori sunt anunțate în zilele următoare și nu vor lovi numai zonele de munte. De vină este un val siberian de aer rece care va acoperi întreaga țară. De la zi la zi, meteorologii actualizează prognozele meteo, iar ultimele anunțuri vizează o răcire considerabilă a temperaturilor de peste zi, dar mai ales noaptea.

  Meteorologul Romica Jurca de la Administrația Națională de Meteorologie a adus mai multe detalii despre valul siberian care o să acopere aproape întreaga țară.

  Prognoza meteo indicată de meteorologi arată că vom avea parte de o răcire semnificativă, în aproape toată România își vor face apariția lapovița și ninsoarea. Zonele de munte mai înalte vor fi întâmpinate chiar și de viscol, iar zăpada se va depune în cele din urmă. Gerul se arată la altitudinea de peste 1.800 de metri.

  Este o tentativă de a veni iarna, însă nu aș zice că este chiar de speriat. Ce-i drept, se așteaptă ninsori la munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici. Pe parcursul zilei de joi și vineri se poate depune un strat mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali.

  Vântul va avea intensificări susținute pe creste, cu viteză destul de mare, care va viscoli ninsoarea și va reduce destul de mult vizibilitatea. La munte, în următoarele două-trei zile sau până duminică inclusiv vor fi temperaturi negative, atât noaptea, cât și în cursul zilei. La înălțimi mai mari de 1.800 de metri va fi chiar sub limita de ger.

  Începând de joi noapte, condiții de lapoviță și de ninsoare vor fi și în zonele mai joase de relief, în partea de est a țării, adică în Moldova și Dobrogea. Vineri, lapoviță și ninsoare vor fi posibile trecător și în centrul țării, în regiunile estice, dar și în Dealurile Olteniei și ale Munteniei, iar în restul Olteniei și Munteniei vor predomina ploile. Se mențin condițiile de lapoviță și ninsori și sâmbătă, când așteptăm precipitații, dar pe arii restrânse, în zonele de sudice și de răsărit. Aceste precipitații vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ. Vor fi fulguieli”, a specificat meteorologul de la Administrația Națională de Meteorologie, Romica Jurca.

  Prognoză: vremea se răcește, vin ploi și ninsori slabe

  Începând de astăzi, joi – 15 noiembrie, până duminică vremea se răceşte. Înnorările vor fi persistente și va ploua slab, în majoritatea regiunilor. În zona montană, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, local, mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali. De vineri, vremea va fi şi mai rece, inclusiv în Capitală. Vineri, în Bucureşti, cerul va fi noros și temporar vor cădea precipitații slabe, sub formă de ploaie, dar trecător posibil și lapoviță sau fulguial

  PROGNOZA METEO JOI – 15 noiembrie

  Vremea va fi în general închisă și în răcire ușoară. Înnorările vor fi persistente și va ploua slab, în majoritatea zonelor. Doar în extremitatea vestică și de sud-vest, iar în a doua parte a intervalului în cea de nord-vest, vor fi și intervale cu cer variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. În zona montană, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, local, mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali. În cursul nopții, precipitații mixte se vor semnala trecător și în zonele joase de relief din estul țării. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș. Vântul va prezenta intensificări la munte, unde va viscoli ninsoarea; se va intensifica temporar, începând din a doua parte a zilei și în regiunile sud-estice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 grade in estul tarii și 14, poate cel mult 15 grade in estul, sud-vestul Olteniei, iar cele minime între -3 și 6 grade, valorile mai mici fiind posibil să se înregistreze în depresiuni.

  PROGNOZA METEO VINERI – 16 noiembrie

  În exteriorul arcului carpatic, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, în timp ce în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente în sud, în est și local în centru. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în regiunile estice și centrale, precum și în dealurile sudice și predominant ploi în rest. Trecător, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est, sud-est și la munte, îndeosebi pe creste. Temperatura aerului va continua să scadă. Astfel, maximele se vor încadra în general între 1 grad in est , sud-est și 11 grade in Banat, iar minimele între -5 și 3 grade, mai mici în depresiuni.

  PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ – 17 noiembrie

  Vremea va fi rece în toată țara, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 grad in Moldova și 8 grade in Dealurile de vest, iar cele minime între -8 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe: ninsori în zona de munte și predominant fulguieli și lapoviță în regiunile estice și sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-est și pe crestele montane.

  PROGNOZA METEO DUMINICĂ – 18 noiembrie

  Vremea va fi, în continuare, mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult noros în jumătatea de nord a țării unde, doar izolat pot apărea ploi slabe sau burniță. Seara și noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat și va cuprinde întreg teritoriul, timp în care, vor cădea precipitații mixte – local în centru și pe arii restrânse în vest și în est, iar în zona de munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 8 grade, iar cele minime în general între -4 și 1 grad.

  DE LUNI PÂNĂ MIERCURI

  Regimul termic va fi mai coborât decât media multianuală în primele două zile, apoi temperatura aerului va crește până la valori apropiate de cele normale și chiar ușor mai ridicate decât acestea. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  A comis-o din nou: Consilierul Dorel Secară, o vulnerabilitate majoră pentru Adrian Oros, ministrul Agriculturii! Cazul pășunilor din Icoana. Fermier: ”S-a demarat procedura de atribuire! Mulțumim, Agrointeligența!” APIA: Fermierii care au făcut împăduriri pot depune cererile de plată!

  Căutare în articole