Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Cel mai scump teren agricol din România, cumpărat de fermierul Alexandru Gheorghe

Cel mai scump teren agricol din Romania

Cel mai scump teren din România a fost cumpărat pe persoană fizică de către un fermier român din județul Ialomița. Prețul de 10.000 de euro pe hectar a fost achitat de cunoscutul fermier Alexandru Gheorghe, administratorul societății Somalex, iar suprafața achiziționată a fost de circa 30 de hectare, conform datelor publicate de MADR și prezentate de Economica.net.

Alexandru Gheorghe a cumpărat terenul agricol în calitate de preemptor arendaş. Achiziția s-a făcut luna aceasta, pe persoană fizică, iar suprafața a fost de 30,1 hectare de teren agricol în comuna Gheorghe Lazăr din Ialomiţa, plătindu-se 10.000 de euro pe hectar. Vânzătorul este compania Lacosta SRL.

De precizat că în luna august a mai avut loc o tranzacţie cu un teren de aproximativ 32 de hectare situat în extravilanul Aradului. Preţul a fost de 16.900 de euro pe hectar, iar terenul a ajuns, din posesia unei bănci, în proprietatea arădencei Ardenița Medințu, preemptor vecin. Cel mai probabil însă, terenul nu este folosit în scopuri agricole.

Citiți articolul integral pe www.economica.net


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Pretul la terenul agricol inca este foarte scazut la fel si nivelul arendei .Fermierii vor subventii la nivel UE iar ei dau arenda si preturi la nivel de lumea a3a. Arenda de 40 litri ulei din ala penal la ha si daca se poate un ha de teren sa fie 400 de lei …..

    1. Mars alcoolistule la carciuma ca nu sti tu ce inseamna agricultura.Fa socoteala la paharele care le bei,nu la fermieri care trudesc si muncesc

Scrie un comentariu