Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Director APIA dezvăluie ținta plăților la avans până vineri

Zile de foc la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Funcționarii APIA din întreaga țară ”trag tare” pentru o țintă pe care fiecare centru și-a propus-o, aceea de a plăti avansul din subvenție pentru cât mai mulți fermieri. Termenul limită pentru autorizarea la plată pentru această primp tranșă din bani expiră vineri, pe 30 noiembrie, iar de la 1 decembrie se demarează plata regulară a subvențiilor agricole pe anul în curs.

La Botoșani, directorul APIA Bogdan Câmpanu și-a propus să dea tuturor fermierilor botoșăneni avansul la subvenție, tocmai pentru ca aceștia să aibă o iarnă fără griji din acest punct de vedere. Pentru a realiza acest obiectiv, cu angajații pe care-i are la dispoziție, conducerea APIA a mobilizat funcționarii din tot județul. ”Colegii de la centrele unde s-a încheiat plata în avans au fost aduși la centrul județean pentru a ne sprijini astfel încât toți fermierii, inclusiv fermierii mari, să primească această plată în avans”, a declarat pentru Somax TV Bogdan Câmpanu, directorul APIA Botoșani.

”Până miercuri, cu două-trei zile înainte de încheierea campaniei de plată în avans vom încerca să finalizăm introducerea tuturor rapoartelor de control. Este destul de greu deoarece am avut un număr de 800-900 de fermieri eșantionați la controlul clasic pentru o suprafață de aproape 55.000 de hectare reprezentând 25.000 de parcele aproximativ și mobilizăm din toate serviciile colegii astfel încât toți fermierii să fie mulțumiți și să încaseze drepturile pe care le-au solicitat și de care sigur au mare nevoie”, a mai spus șeful APIA Botoșani.

Din 1 decembrie, APIA va demara plata regulară a subvențiilor agricole pe anul 2018, termenul final pentru toate plățile fiind 30 iunie la nivel european. Ministerul Agriculturii și APIA și-au propus însă, printr-un ordin ministerial, să achite sumele tuturor fermierilor până pe 31 martie 2019.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!