Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Director APIA dezvăluie ținta plăților la avans până vineri

Zile de foc la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Funcționarii APIA din întreaga țară ”trag tare” pentru o țintă pe care fiecare centru și-a propus-o, aceea de a plăti avansul din subvenție pentru cât mai mulți fermieri. Termenul limită pentru autorizarea la plată pentru această primp tranșă din bani expiră vineri, pe 30 noiembrie, iar de la 1 decembrie se demarează plata regulară a subvențiilor agricole pe anul în curs.

La Botoșani, directorul APIA Bogdan Câmpanu și-a propus să dea tuturor fermierilor botoșăneni avansul la subvenție, tocmai pentru ca aceștia să aibă o iarnă fără griji din acest punct de vedere. Pentru a realiza acest obiectiv, cu angajații pe care-i are la dispoziție, conducerea APIA a mobilizat funcționarii din tot județul. ”Colegii de la centrele unde s-a încheiat plata în avans au fost aduși la centrul județean pentru a ne sprijini astfel încât toți fermierii, inclusiv fermierii mari, să primească această plată în avans”, a declarat pentru Somax TV Bogdan Câmpanu, directorul APIA Botoșani.

”Până miercuri, cu două-trei zile înainte de încheierea campaniei de plată în avans vom încerca să finalizăm introducerea tuturor rapoartelor de control. Este destul de greu deoarece am avut un număr de 800-900 de fermieri eșantionați la controlul clasic pentru o suprafață de aproape 55.000 de hectare reprezentând 25.000 de parcele aproximativ și mobilizăm din toate serviciile colegii astfel încât toți fermierii să fie mulțumiți și să încaseze drepturile pe care le-au solicitat și de care sigur au mare nevoie”, a mai spus șeful APIA Botoșani.

Din 1 decembrie, APIA va demara plata regulară a subvențiilor agricole pe anul 2018, termenul final pentru toate plățile fiind 30 iunie la nivel european. Ministerul Agriculturii și APIA și-au propus însă, printr-un ordin ministerial, să achite sumele tuturor fermierilor până pe 31 martie 2019.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Vreți să faceți afaceri în agricultură sau în ori ce alt domeniu???? Faceți pe banii voștrii și mai cerșiți milă la bugetele țării. Nu aveți bani? Atunci de ce vreți să faceți afaceri: Pe banii cui??

  2. Vai de capul vostru, vorbe si iar vorbe…la nivel de jud Hunedoara încă mai sunt in jur de 1500 cereri care așteaptă control la fața locului .. concluzie, 0 bani în cont

  3. Nu inteleg la ce se acorda acesti bani ptr inverzire ca se arunca la misto rapita cu mustar sau cu secara se da cu discul tot la misto si statul arunca 59€ la ha pe toata suprafata declarata la Apia . Un fermier cu 300 de ha mai primeste pe langa toata suprafata cca 18 000 € neimpozabili. Daca tot se acorda acesti bani sa fie ptr o cultura anuala. Arunca fermierul cu MAul face o trecere cu discul mai mult la margine langa drum sa vada controlul daca mai vine ca de cele mai multe ori nu vine nimeni in control . La fel se procedeaza si cu subventiile la suprafata se acorda fara controale bani far criterii adevarate ajutoare sociale . Trebuie transformate in imputuri subventiile.p

    1. Pentru cei care-si imagineaza ca fermierii cu mai multe ha primesc plata pentru inverzire degeaba: regulile APIA spun ca daca ai mai mult de 30 ha trebuie sa indeplinesti mai multe cerinte decat cei care au mai putin teren cu alte cuvinte, ca sa-i ajungem din urma la valoarea subventiei eu trebuie sa cheltui mai mult cum ar fi pentru infiintarea culturilor verzi care( atentie) trebuie infiintate si apoi distruse dupa ce au crescut ( pana la 30 martie) apoi infiintezi cultura care iti produce! Inainte de a comenta nu ar fi mai bine sa ne informam corect?

  4. Tot aceleasi vorbe leam auzit si anul trecut,si au dat banii tot cind au vrut ei prin lunile aprilie mai ,numai minciuni,cum functiona softurile acum citiva ani in urma aveam banii de prin septembrie si acum nu ii avem nici in martie,,,,numai de lauda sunteti buni,,,

  5. Auzi, vor încerca până vineri să facă autorizarile la plată la cât mai mulți fermieri!Păi mă într-o țară normală asta era literă de lege , dacă ai termen ca până în 31 să faci plățile că după acea dată nu se mai poate, nu înțeleg cum mama naibii să vi să spui că vom încerca să autorizăm cât mai mulți fermieri, până azi trebuiau făcute plățile, nu să aștepți pe ultima 100 de metri , cine e responsabil că oamenii nu au cu ce să intre în iarnă datorită incompetenței statului

Scrie un comentariu