• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sate sub ape – o furtună puternică a lovit mai multe zone!

    Roxana Dobre -

    O furtună puternică a lovit mai multe sate din comunele Viperești, Ursoaia și Rușavăț care aparțin de județul Buzău. Ploile torențiale au provocat revărsarea unor râuri din apropiere, iar zeci de străzi au fost inundate.

    Imaginile surprinse la fața locului reflectă gravitatea situației, iar autoritățile locale intervin în teren pentru a limita pagubele. Județul Buzău se află alături de alte zone sub atenționare meteorologică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat căderi de grindină și vijelii.

    Citiți și: Județul unde aproape 13.000 de hectare au fost calamitate de inundații

    Inundații în județul Buzău (foto: sansanews.ro)

    Primar: Într-o oră a venit un potop de nu s-a mai putut!

    Primarul comunei, Romi Dedu, s-a deplasat în zonele afectate împreună cu un buldo-excavator și mai mulți angajați ai primăriei, după ce în jurul orei 15:00, situația s-a înrăutățit brusc. „Sunt probleme la Ursoaia și la Rușavățu! Am un torent la Gârla Ursoaiei, nu am probleme cu casele, dar îmi strică drumurile! Am buldo-excavator, o să degajez eu, deocamdată nu am probleme cu case! Într-o oră a venit un potop de nu s-a mai putut! Apa a mai scăzut, dar vine viitura dinspre pădure!”, a declarat pentru Șansa News.ro, Romi Dedu, primarul localității Viperești

    Primarul dă asigurări că, deocamdată, locuințele nu sunt în pericol, însă dacă nivelul apei nu continuă să scadă, drumurile din zonă ar putea suferi daune semnificative.

    Citiți și: România primește acces la fonduri europene pentru a ajuta fermierii afectați de inundații

    Județele Vrancea și Buzău, sub avertizare de inundații

    Hidrologii au avetizat că este pericol de inundații în județele Vrancea și Buzău. „Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție”, au avertizat hidrologii.

    Sunt vizate „râurile mici din bazinele hidrografice Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea), Rm. Sărat – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Vrancea și Buzău)”.

    Cod Galben de ploi până la ora 23.00

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, marți – 22 aprilie, o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru mai multe județe, valabilă în intervalul 22 aprilie, ora 12.00 – 22 aprilie, ora 23.00.

    Conform meteorologilor, în zonele montane și submontane, în nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul și estul Transilvaniei și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat căderi de grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

    ANM notează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului. Miercuri (23 aprilie), vremea va fi instabilă îndeosebi în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane.

    Județele aflate sub atenționare meteorologică de Cod Galben sunt: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

    Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată


    Te-ar mai putea interesa

    Furturi de amploare de pe terenurile agricole. Întâlnire convocată cu fermierii unei comune Ultimele zile de plăți la APIA. Lista completă a subvențiilor ce se achită până la finalul lunii Măsurile Guvernului Bolojan pentru fermieri: creșterea pragului minim la APIA la 2 ha, stimularea procesării, bani pentru irigații

    Ultimele știri

    Amenzi de milioane aplicate operatorilor. Bilanțul ANSVSA pentru campania „Zero toleranță pentru neregulile alimentare” Suprafețele cultivate cu cartofi continuă să scadă. Fermierii așteaptă ajutorul de la stat de 200 euro/ha Criza terenurilor și a proprietății: litigii între vecini, probleme cadastrale și refuzuri de la primării