• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • APIA: Când încep plățile pentru a doua tranșă din subvenția pe 2018

  Oana Timar Oana Timar -

  Peste un miliard de euro este suma autorizată la plată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în cadrul campaniei pentru avansul din subvențiile pe 2018. Fermierii se întreabă când începe plata la APIA pentru a adoua tranșă din sprijinul pentru pământul lucrat.

  Ministerul Agriculturii dă fermierilor asigurări că rectificarea bugetară negativă pentru sectorul agricol nu va afecta plățile către fermieri, iar după avans, cea de-a doua tranșă de bani va intra la plată de luni, 3 decembrie.

  MADR și cele două agenții de plăți din subordine – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale continuă efectuarea plăților în avans începute în data de 16.10.2018 precum și pregătirea condițiilor de acordare, începând cu data de 03.12.2018 a plăților finale aferente campaniei 2018, pentru care resursele financiare sunt cuprinse în bugetul MADR la subdiviziunile corespunzătoare ale clasificației bugetare”, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Prin cea de-a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2018, aprobată prin OUG 101/27.11.2018, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale(MADR) a propus, în baza execuției bugetare pentru toate acțiunile cuprinse în bugetul propriu și al unităților subordonate, redistribuiri de sume excedentare către programe de sprijin al producătorilor agricoli ce înregistrau deficit din punct de vedere al creditelor bugetare aprobate, se mai arată în documentul citat.

  APIA a depășit nivelul plăților de acum un an

  Într-un scurt ”bilanț” efectuat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, directorul general al APIA, Adrian Pintea, făcut o comparație cu aceeași perioadă de plată din 2017 iar, conform acestuia, sumele plătite anul acesta în avans agricultorilor depășesc 1,054 miliarde euro.

  Dacă ar fi să fac o comparație cu anul trecut pot spune că în 2017 la această dată aveam plătite 959 milioane de euro, iar anul acesta avem deja 1,054 miliarde de euro. Sigur că plăți se fac în continuare și astăzi – miercuri 28 noiembrie și în zilele următoare”, a arătat Adrian Pintea.

  După încheierea plăților pentru avans funcționarii APIA vor relua campania de autorizare la plată pentru sumele finale, plata regulară, de luni – 3 decembrie, data de 1 decembrie fiind zi liberă. Așa cum s-a procedat și în anii trecuți cel mai probabil pe lângă schemele de plată pentru care s-a efectuat plata în avans, se va autoriza la plată finală și Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) care nu a intrat la avans. Și crescătorii de vaci urmează să fie autorizați la plata finală pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) subvenție ce nu s-a plătit în avans din cauza perioadei de reținere a animalelor în exploatații.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția pe pășune și fânețe în 2020: Codurile care vă pot lăsa fără banii de la APIA! PRIMA ANUALĂ pentru VACI achitată de APIA. Cine primește banii și care sunt condițiile! Subvenții APIA: Sfaturi pentru fermierii care vor să încaseze subvenții agricole în acest an

  Ultimele știri

  Dumitru Manole, fermier: Am redus cu aproape 50% suprafața cu floarea-soarelui. E primul an când semăn în februarie! A explodat prețul arpagicului! Cultivatorii se plâng de scumpirile excesive la materialul săditor! Bile albe și negre: Evaluarea controversatului program de milioane de euro pentru ”cooperativizarea” fermierilor

  Căutare în articole