• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Afacerea cu migdali. Profit cu o mică livadă în spatele casei

    Ramona Dascălu -

    Afacerea cu migdali, mai exact afacerea cu migdale, este o soluție pentru rotunjirea veniturilor prin exploatarea unei mici suprafețe de teren. Se poate face profit chiar și câțiva migdali cultivați într-o livadă din spatele casei, ne confirmă Andrei Dragomir, un buzoian care, deși nu trăiește din această plantație, se arată mulțumit de câștigul raportat la investiție și munca depusă peste an.

    Buzoianul Andrei Dragomir a scos un profit de aproape 50 de milioane de lei vechi, în această toamnă, de pe urma a circa 10 migdali pe care îi are în spatele casei sale.

    „Anul ăsta am avut o producție de 350 de kilograme de migdale de pe 1.000 de metri pătrați, cam 10-15 pomi, pe care îi am în spatele casei. Migdalii îi am de la părinții mei, sunt bătrâni. Am și soi dulce și soi amar. Semințele de migdal se plantează toamna și intră greu pe rod, după 4-5 ani de zile, dar apoi un migdal produce vreo 10-15 ani, chiar și mai mult”, a declarat Andrei Dragomir din comuna Breaza, județul Buzău.

    Producția pe fiecare migdal, 30-35 de kilograme

    Un migdal produce în jur de 30-35 de kilograme de migdale: „Pomii mai trebuie curățați că se mai usucă. Anul ăsta nu le-am dat cu nimic și au făcut multe migdale, în jur de 30-35 de kilograme un singur migdal, iar în alți ani i-am îngrijit și nu au dat așa rod, s-au scuturat florile. Primăvara, migdalii sunt primii pomi care înfloresc”.

    Andrei Dragomir mai spune că în zona Buzăului migdalele nu sunt la mare căutare deoarece în zona rurală mai toți au câte 2-3 migdali în curte: „La mine aici în zonă toată lumea are 2-3 migdali în curte. Ele se culeg toamna, la început, dar acum depinde că dacă le culegi devreme sunt mai verzi și trebuie să te chinui să cureți coaja cu mâna. Dacă le lași pe sfârșit de toamnă, atunci când le scuturi pică coaja singură și nu trebuie să stai să mai cureți”.

    Prețul migdalelor românești ajunge la 40 de lei pe kilogram

    Migdalele din zona Buzăului merg tocmai la Constanța, unde sunt vândute cu 40 de lei kilogramul, adică de trei ori mai scumpe față de prețul cu care le vinde Andrei Dragomir.

    „Migdalele le vând foarte încet, mai mult prin intermediul Facebook-ului și prin OLX.ro. Am vândut 100 de kilograme la Constanța la o femeie care le vinde acolo la tarabă cu 40 de lei kilogramul. Eu le dau cu 13 lei kilogramul, e prețul final. Oricum le dau foarte ieftin. Acolo nu se cultivă migdali. M-am gândit să îmi pun o livadă, dar nu prea am posibilitatea din cauză că nu am pământ. Nici aici în zona noastră nu are lumea livezi de migdali, sunt mai mult livezi de cireși, de caiși”, ne-a mai spus buzoianul.


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial