Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Ministrul Petre Daea: Anunț pentru fermierii care așteaptă subvențiile APIA

Ministrul Agriculturii Petre Daea, anunț important pentru fermierii români care așteaptă subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Șeful de la MADR a arătat că sistemul de decontare nu permite ca plățile finale pentru Campania APIA 2018 să fie încheiate până la finele acestui an, însă a reiterat că termenul de plată propus rămâne 31 martie 2019.

751.000 de fermieri au primit avansul, iar acum am început să dăm și lichidare, în termenii noștri plată regulară pentru 550.000 de oameni. Dăm, dar nu la toată lumea (până la finele anului – n.r.) pentru că nu putem. Sunt forme de sprijin ce se decontează anul viitor (de la Uniunea Europeană – n.r.), în februarie. Dar până la 31 martie primește toată lumea”, a declarat marți seară ministrul agriculturii invitat în platoul emisiunii ”România 9” de la TVR 1.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a informat ieri, 11 decembrie, printr-un comunicat remis către Agrointeligența – AGROINTEL.RO că de la începutul lunii decembrie 2018, a autorizat la plată suma totală de 263,70 milioane euro, reprezentând plata regulară aferentă Campaniei 2018, pentru un număr de 509.475 fermieri care au depus Cerere unică de plată.

Au început plățile pentru crescătorii de bovine de lapte și carne

Tot ieri, APIA a demarat plățile la sprijinul cuplat pentru bovine – lapte și carne, și bivolițe. ”Plafoanele aprobate pentru plata sprijinului cuplat pentru bovine lapte, bovine carne și bubaline au fost aprobate săptămâna trecută în ședința de Guvern iar actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial. Începând de astăzi, marți – 11 decembrie, am demarat plățile și pentru aceste scheme, cuantumurile calculate fiind de 340,9081 euro/animal la sprijinul cuplat vaci de lapte și de 291,4906 de euro/animal la sprijinul cuplat categoria taurine din rase de carne și metișii acestora. Pentru bivolițele de lapte, sprijinul cuplat pentru anul de cerere 2018 este de 160,8187 de euro pe cap de animal eligibil”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO directorul general al APIA, Adrian Pintea.  Plățile pentru crescătorii de bovine se fac în paralel cu cele demerate de la 3 decembrie pentru plata finală a subvențiilor. De precizat că în comparație cu fermierii care au primit avansul, aceste sume sunt virate integral în conturile crescătorilor de animale.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


18 comentarii

  1. Mergeti la Apia si acolo primiti raspunsul.Platile s-au facut mai bine ca in orice an.Am fost surprins placut anul asta fata de anul lui Ciolos!!Verificati conturile!!

  2. Ce sa intelegem: Transa a 2-a, nu domnule ministru? Dar cei care am fost la control….. nu am primit nici un ban. Oate animalele noastre nu trebuie sa mănânce? Noi nu avem de arat? Cu ce d_ nule ministru??? Ar trebui sa echilibrati plățile!! La unii tot si altii nimic??? Nu puteți plati?? Numai minciuni auzim toata ziua!!!

  3. Alo colegu fermier in faliment controale trebuie facute la toti cei ce primesc subventii. Se acorda subventii la tot felul de hartii depuse la Apia. Au devenit ajutoare sociale aceste subventii. Controalele sa se faca in permanenta cand culturile sunt in vegetatie. Tot felul de parlogari declara terenuri cultivate dar in realitate ogoarele sunt nelucrate. Sa se transforme subventiile in imputuri si impuse conditii drastice de acordare a subventiilor.

  4. Oameni buni nenorociți ăștia vor să ne termine cu totul..in cîțiva ani in țară nu o să mai fie 10 milioane de locuitori..plecăm pe unde putem numai de nenorociți ăștia sa nu mai auzim. Să-i fut in gît.stau ca șmecheri pe bani noștri.

  5. Dati banii la oameni nu mai trageti de timp cu controalele și cu alte șmecherii. In fiecare an faceti la fel, ne bagati la control sa ne falimentati.De ce ați băgat la control 200000 de fermieri și nu 5%? La anul sa ne băgați pe toți la control sa nu mai dati avans ca oricum nu mai aveti de unde, v ati mărit salariile si pensiile speciale si atj golit țara, hoților ! O teledetectie de tot rahatul ca sa faca toti fermierii contestații si sa mai castigati 2,3 luni. Care 31 martie mincinosule ???? La fel ca cei 23 de euro la hectar … Vagabonzilor!!!

  6. Agricultura facuta cu cersitul pe la firme multinationale care intentionat sustinute de ministru si acoliti sai ne duc in faliment , d- le Ministru Daea , se pare ca nu intelegeti ca sunteti monitorizat, cu ce credeti d vs ca noi putem continua anul Agricol cu promisiuni pina in 31 Martie , – cind anul agricol 2018 in unele zone din Baragan nu s a facut productie datorita seceti pedologice, – si a folosiri de seminta contrafacuta sau siai rau foste secretare de primari produc seminte de ( griu si porumb ) pe care le vind prin firme ca UNISEM dar in realitate vind griu din seminte C1 sauC2 , si productii de sub 2 tone nu se poate inspectoratele in domeniu nu au personal clificat nu verifica pe cei ce sunt autorizati sa produca seminte etc .
    Seceta pedologica si lipsa sistemului national de irigatii au dus la reducerea drastica a productiei , sa credem ca i rea vointa sau delasare , din partea autoritilor . printre care si d vs in frunte .

Scrie un comentariu