Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Ministrul Petre Daea: Anunț pentru fermierii care așteaptă subvențiile APIA

Ministrul Agriculturii Petre Daea, anunț important pentru fermierii români care așteaptă subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Șeful de la MADR a arătat că sistemul de decontare nu permite ca plățile finale pentru Campania APIA 2018 să fie încheiate până la finele acestui an, însă a reiterat că termenul de plată propus rămâne 31 martie 2019.

751.000 de fermieri au primit avansul, iar acum am început să dăm și lichidare, în termenii noștri plată regulară pentru 550.000 de oameni. Dăm, dar nu la toată lumea (până la finele anului – n.r.) pentru că nu putem. Sunt forme de sprijin ce se decontează anul viitor (de la Uniunea Europeană – n.r.), în februarie. Dar până la 31 martie primește toată lumea”, a declarat marți seară ministrul agriculturii invitat în platoul emisiunii ”România 9” de la TVR 1.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a informat ieri, 11 decembrie, printr-un comunicat remis către Agrointeligența – AGROINTEL.RO că de la începutul lunii decembrie 2018, a autorizat la plată suma totală de 263,70 milioane euro, reprezentând plata regulară aferentă Campaniei 2018, pentru un număr de 509.475 fermieri care au depus Cerere unică de plată.

Au început plățile pentru crescătorii de bovine de lapte și carne

Tot ieri, APIA a demarat plățile la sprijinul cuplat pentru bovine – lapte și carne, și bivolițe. ”Plafoanele aprobate pentru plata sprijinului cuplat pentru bovine lapte, bovine carne și bubaline au fost aprobate săptămâna trecută în ședința de Guvern iar actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial. Începând de astăzi, marți – 11 decembrie, am demarat plățile și pentru aceste scheme, cuantumurile calculate fiind de 340,9081 euro/animal la sprijinul cuplat vaci de lapte și de 291,4906 de euro/animal la sprijinul cuplat categoria taurine din rase de carne și metișii acestora. Pentru bivolițele de lapte, sprijinul cuplat pentru anul de cerere 2018 este de 160,8187 de euro pe cap de animal eligibil”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO directorul general al APIA, Adrian Pintea.  Plățile pentru crescătorii de bovine se fac în paralel cu cele demerate de la 3 decembrie pentru plata finală a subvențiilor. De precizat că în comparație cu fermierii care au primit avansul, aceste sume sunt virate integral în conturile crescătorilor de animale.

Stiri subventii APIA


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!