• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Petre Daea, susținut de premierul Dăncilă în Parlament. Moțiunea a picat!

    Oana Timar -

    Ministrul agriculturii Petre Daea, susținut de premierul Viorica Dăncilă în Parlamentul României. Șeful de la MADR se află pe lista miniștrilor pentru care partidele din Opoziție, în textul moțiunii de cenzură , au cerut demiterea. Viorica Dăncilă l-a apărat pe Daea și a spus că semnatarii cererii de demitere nu au discutat cu fermierii pentru a afla realizările ministrului de la Agricultură. La votul final, moțiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a întrunit majoritatea necesară, iar demersul a fost respins.

    Viorica Dăncilă a luat apărarea tuturor miniștrilor lor săi vizați de moțiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Când a venit rândul lui Petre Daea, Dăncilă a spus că politicienii Opoziției nu cunosc, din birouri, situația din agricultură. ”Îmi cereți să îl schimb și pe ministrul Daea… Sunteți siguri? Eu vă mai pot lăsa timp să vă consultați între dvs. Și poate vă consultați și cu fermierii români. Poate, înainte de a cere demisia domnului Daea, vorbiți și cu cei care și-au primit pentru prima oară subvențiile la timp și chiar în avans de la ministrul pe care dvs. acum vreți să îl schimbați. Poate vorbiți și cu românii care au cultivat tomate și au beneficiat de sprijinul acestui guvern și al domnului ministru Daea. Poate vorbiți cu miile de fermieri care au beneficiat de apa gratuită, de extinderea sistemului de irigații, de programul antigrindină. Vorbiți chiar și cu crescătorii de porci care au fost afectați de pesta porcină și care și-au primit despăgubiri pentru nenorocirea care i-a lovit.”

    Referitor la investiţiile din agricultură, ea a subliniat că în cadrul „Programului Naţional de Irigaţii” au fost reabilitate 47 de obiective, iar suprafaţa irigată a depăşit un milion de hectare.

    ”În 2017 – 2018 s-au pus în funcţiune 10 amenajări de irigaţii nepuse în funcţiune de peste 20 – 25 de ani. S-a pus la dispoziţia fermierilor apă gratuită în peste 1.000 de kilometri de canal. Prin programul ‘Dezvoltarea sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor’ au devenit funcţionale 60 de puncte de lansare ce acoperă peste 870 mii hectare, din care 26 puncte de lansare noi, în judeţele din sud, sud-vest şi vest”, a spus ea.

    A fost sau n-a fost secetă?

    La un singur aspect, premierul Viorica Dăncilă a dat dovadă că nu cunoaște prea bine cum stă situația în agricultură și i-a acuzat pe cei din Opoziție că se contrazic singuri. ”În ceea ce privește criticile dvs. legate de agricultură, îmi pare rău să remarc că vă contraziceți în același paragraf. Pe de o parte, susțineți că locul 1 în Europa la producția de floarea soarelui și de porumb, nu ar fi rezultatul unor politici ale guvernului, ci doar ploile dese date de Dumnezeu. Dar chiar în fraza următoare spuneți că seceta pedologică a împiedicat fermierii să are. Ce să mai înțeleagă românii din moțiunea dvs., stimați colegi din Opoziție? Au fost ploi dese sau a fost secetă? Hotărâți-vă! Pentru că oricum o dați, tot nu vă iese! Dacă a fost secetă, atunci înseamnă că producțiile bune din agricultură sunt și rezultatul extinderii rețelei de irigații și a apei gratuite asigurate fermierilor”, a spus Dăncilă, făcând confuzie între producțiile de la culturile de primăvară și seceta pedologică care a împiedicat fermierii să are și să înființeze cu succes culturile din această toamnă.

    Moțiunea de cenzură a picat

    Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă joi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

    Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a menţionat că au votat „pentru” 161 de parlamentari şi 3 „împotrivă”. Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa. Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!