Creșterea animalelorSoluții pentru grădină

Curcanii se bat între ei. Ce poți face să nu mai fie agresivi

Curcani care se bat solutie

Curcanii se bat între ei și sunt agresivi. Este o problemă pe care o reclamă mulți crescători de păsări de curte, căutând soluție la această situție ce riscă să se transforme în canibalism și pierderea efectivelor.

Bătăile între masculii curcani sunt frecvente, iar separarea lor fie nu este mereu posibilă din cauza spațiului disponibil, fie rezolvă numai temporar problema pentru că odată ”reuniți”, masculii se iau din nou la bătaie. Sunt situații în care agresivitatea nu ține cont nici de sexul păsărilor, curcile devenind și ele victimele bătăilor.

Ce puteți face pentru a stopa bătăile între curcani este să identificați masculul care este cel mai agresiv. Acesta este cel care, de obicei, pornește conflictul. Acest curcan trebuie izolat imediat de restul păsărilor pentru că acest comportament bătăuș este rapid imitat și de alți masculi.

Din păcate pentru curcanul agresiv, nu sunt soluții de a-l dezvăța de obiceiul de a sări la alți curcani, singurele variante la îndemână fiind cea a sacrificării sau păstrarea lui în izolare. La această ultimă soluție, crescătorii arată că pasărea își pierde de multe ori pofta de viață, devine apatică și nu mai mănâncă, pierzând rapid în greutate.

Așadar, sacrificarea curcanului-problemă rămâne soluția sigură pentru ca păsările din curtea dumneavoastră să crească liniștite.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!