• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lanţurile fast-food au readus sectorul american al creşterii puilor la turaţie maximă

    agrointeligenta.ro -

    Crescătorii de păsări din Statele Unite au toate motivele să iubească fast-food-urile – acestea aducându-le comenzile care au alungat toţi norii negri ai crizei făcând ca sectorul lor de activitate să meargă la turaţie maximă.

    Carnea de pui este regina menu-urilor oferite de fast-food-urile americane. Pe lângă această afinitate structurală, anii de criză au crescut atractivitatea menu-urilor ieftine, oferite de resturantele de acest tip şi au asigurat sectorului de producţie o cerere în creştere pe acest releu.

    Produse regăsite în ofertă unor dintre cele mai importante lanţuri fast-food americane şi internaţionale precum McDonald ‘s sau Wendy’s, având ca bază carnea de pui au constituit prin vânzările din restaurante la susţinerea dinamicilor pozitive din sectorul fermier din Statele Unite.

    McDonald’s estima pentru piaţa americană o creştere de 2,4% a vânzărilor având ca driver principal gama largă de produse pe bază de carne de pui, o cifră identică practic cu creşterea estimată de USDA pentru sectorul de producţie al acestui sortiment de carne.

    Cei mai importanţi producători de carne de pui din SUA recunosc contribuţia lanţurilor de fast food la dinamicile care au reinsufleţit sectorului lor de activitate, în condiţiile în care vânzările din supermarket, deşi robuste au fost în linie cu cele din anii trecuţi.

    Un important factor care a îndreptat consumatorii de fast-food spre produse pe bază de pui a fost şi preţul mult mai atractiv al acestora în comparaţie cu cel al produselor pe bază de carne de vită – o tendinţă de altfel reflectată şi la nivelul supermarketurilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită PREȚ CARNE DE PORC CARCASĂ. ACEBOP: ”Fermierii nu pot profita de creștere! Purceii s-au scumpit la 80-90 de euro euro/cap” CRIS-TIM folosește CARNE MARCATĂ CU ȘTAMPILA OVALĂ, O GARANȚIE A SIGURANȚEI ȘI A CALITĂȚII!

    Ultimele știri

    Un altfel de plug. Consum de motorină redus cu 25% și o mărunțire mai bună a solului arat Subvenții APIA 2022: Dispoziție dată de ministrul Adrian Chesnoiu pentru plățile către fermieri! ANM a emis o alertă de ninsori, vânt puternic și polei în mai multe județe!