• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum obținem performanță prin reducerea stresului la nivelul plantei

    agrointeligenta.ro -

    În ultimii ani, dar mai ales în 2018, vremea a influențat mai mult decât de obicei dezvoltarea normală a culturilor, cu impact major asupra producției și a calității acesteia.

    Dacă ne amintim de zăpada din luna aprilie, seceta din mai-iunie, ploile excesive din iulie și seceta pedologică din toamna 2018, avem minimum 4 fenomene excesive sau anormale care au dus la pierderi importante la pomi fructiferi (sâmburoase), la rapiță, grâu, precum și la alte culturi.

    Luând în calcul ultimii ani, specialiștii estimează că și în viitor factorii de mediu vor fi din ce în ce mai imprevizibili și vor influența negativ culturile agricole. Cunoașterea acestor factori de mediu și potențarea sau diminuarea influenței acestora, când vorbim de cultivarea plantelor, reprezintă un avantaj esențial în obținerea unei recolte bogate și sănătoase.

    Factorii abiotici de mediu descriși în literatura de specialitate sunt:
    1. Temperatura
    2. Umiditatea
    3. Precipitaţiile
    4. Stratul de zăpadă
    5. Viteza de curgere a apei
    6. Debitul de curgere a apei
    7. Nebulozitatea
    8. Vântul.

    Factorii biotici cu influenţă majoră în agricultură sunt:
    1. Dăunătorii
    2. Bolile
    3. Buruienile
    4. Entomofauna utilă
    5. Bacteriile
    6. Paraziţii.

    Dacă la nivelul fermelor mari și medii din România s-a observat în ultimii ani că nivelul tehnologiei este comparabil cu cel din Vestul Europei (la mecanizare, pregătirea solului, fertilizare și tratamente fitosanitare), totuși la controlul factorilor abiotici de stres încă mai există un decalaj de tehnologie.

    Oricum, în ultimii ani se observă o creștere a numărului fermierilor care folosesc și biostimulatori pentru exprimarea la un nivel cât mai aproape de maxim a geneticii hibrizilor folosiți și pentru corectarea factorilor de stres pentru plante.

    În 2018, Summit Agro România a lansat gama SEIPRO (“sei” în japoneză înseamnă creștere și “pro” – pentru profesioniștii din agricultură, dar și cei care sunt pro unei agriculturi sustenabile).

    În această gamă sunt cuprinse produse pentru combaterea biologică a bolilor și dăunătorilor, biostimulatori, dar și fertilizanți și produse speciale care au certificare BIO la nivel European.

    Strategia de dezvoltare a acestor produse este axată pe utilizarea acestora într-un program integrat de combatere împreună pentru agricultura convențională, nu numai utilizarea acestora în agricultura organică.

    Shigeki este un fertilizant foliar cu efect biostimulator, de ultimă generație, inovator, care conține extract de alge marine de înaltă calitate (Ascophyllum nodosum) plus macro și microelemente.

    Are un efect rapid și vizibil în plantă pentru a combate stresul biotic și abiotic al plantelor. Asta înseamnă că fermierii pot recolta mai repede sau la timp, au recolte mai mari, cu o mai bună calitate.

    Kaishi este un biostimulator ce va fi disponibil pe piața din România la începutul anului 2019.

    Marele avantaj al acestui produs sunt L-aminoacizii liberi conținuți, de origine vegetală, extrași prin procesul de hidroliză enzimatică (ceea ce duce la o puritate mai mare a acestor molecule și o preluare a lor în plantă mult superioară). Are rol în combaterea stresului la nivelul plantei, iar în plus mai conține și azot organic pentru o dezvoltare armonioasă a plantei.

    Tot la începutul anului 2019 vor fi lansaţi doi biostimulanţi speciali: Kinactiv fruit şi Kinactiv root.

    Ambii sunt formulați special pentru aplicarea în anumite fenofaze ale plantei, corectarea unor anumite deficiențe și stimularea unor procese specifice din plantă.

    Kinactiv fruit este un biostimulator pe bază de de L-aminoacizi liberi, de origine vegetală, macro (P, K, B) și microelemente (Mo, Cu, Fe, Mn, Zn) pentru susținerea fructificării, îmbunătățirea procesului de acumulare a zaharurilor și stabilizarea coloraţiei fructelor.

    Kinactiv root este un biostimulant cu o formulă unică, cu o arhitectură echilibrată de elemente, destinat îmbunătățirii procesului de dezvoltare a sistemului radicular. Pe lângă L-aminoacizii de origine vegetală mai conține cantități importante de fosfor și bor, dar și Fe, Mo, Mn și Zn.

    Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sumi-agro.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till