Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI FINALE LA APIA: FERMIERII care intră în NOUL AN FĂRĂ BANI ÎN CONTURI!

Fermier cu buzunarele goale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură rămâne datoare către fermieri! Sunt mii de agricultori în fiecare județ al țării care intră în anul 2019 cu conturile goale, fără să fi încasat vreun euro din subvențiile pe Campania APIA 2018.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă spune cine sunt fermierii care nu au intrat încă la plățile finale, nebeneficiind nici de avansul de plăți ce s-a autorizat în perioada 16 octombrie-30 noiembrie.

La acest moment mai trebuie autorizate la plată, pentru a primi banii europeni, dosarele fermierilor care au aplicat pentru pachetele de primăvară, dosarele unde se realizează teledetecția și se așteaptă rapoartele finale, se arată într-o comunicare APIA Vrancea către presa locală. Reprezentanții APIA Vrancea au precizat că, cel mai probabil după Anul Nou, vor fi deblocate dosarele fermierilor aflați în eșantionul verificat prin teledetecție și se vor face autorizările la plată pentru aceștia.

Alături de fermierii la control sau cei cu plăți compensatorii nu și-au primit încă bani din subvenții nici cei care au avut transfer de exploatație în anul ce mâine se încheie. Tot neplătiți sunt și beneficiarii de subvenții care au situații neclarificate din anii anteriori sau care figurează cu debite.

Vă reamintim că din 3 decembrie, APIA a demarat plara regulară pentru subvențiile pe 2018, termenul anunțat pentru achitarea tuturor sumelor fiind 31 martie 2019. La acest moment sunt la plată schemele simple pe suprafață (plata unică pe suprafață, plata redistributivă, plata pe înverzire, plata pentru tineri fermieri), și sprijinele cuplate în zootehnie pentru ovine, caprine, bovine și bubaline. Se achită și plăți compensatorii din pachetele cu finanțare prin PNDR.

Nu au fost stabilite cuantumurile și nu se achită încă ajutoarele naționale trazitorii pentru sectorul vegetal și zootehnie, precum nici sprijinele cuplate pentru sectorul vegetal (soia, lucernă, mazăre, legume în solarii și sere, cartof sămânță etc.).


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Fermierii sunt plini de bani, niste plangaciosi care conform statisticii de anul asta au fost recorduri la productiile agricole iar ei in continuare se plang ca nu le mai ajunge . Isi mai ridica un nivel la vila mai cumpara un apartament sau masini scumpe si tot se plang ca nu au. Oare cand se vor satura ?

  2. Sunteti toti niste mamaligi. Dati din gura si atat.
    Daca nu va adunati sa iesiti pe strada nimeni nu va crede. Ba mai mult toata lumea spune ca fermierii au bani ca a zis ministrul oaie ca suntem primii in Europa la porumb. Datorita guvernarii PSD a crescut porumbul dublu si graul triplu.

  3. Sunt mult mai mulți cei care nu au primit nici un ban în conturi. Eu am doua ferme care au în total circa 1600 ha pentru care nu am primit nici un ban de la apia în 2018. Motivul pare a fi ca am aplicat pe unele pășuni la un pachet nou de agromediu. Dar pentru 15 ha de agromediu sa blochezi subvenția la mii de hectare mi se pare o mare bătaie de joc. Va dați seama cum mai putem noi plăti leasing urile la utilaje sau creditele într un an agricol foarte dificil în aceste condiții. Asta e. Ne pregătim de insolvente în nădejdea subvențiilor de la Apia. Care ajung în conturi doar la televizor.

  4. In Romania suntem discriminati. Unii cu conturile pline, altii cu conturile goale. Acuma nu au mințit,, Plati” dupa Anul nou spre vara. Fermieri , sa nu uitam batjocura și să le o întoarcem la vot!

Scrie un comentariu