Ştiri agricole

DECIZIE FINALĂ ÎN INSTANȚĂ pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR ÎN 2019!

Licitatie la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a primit luna aceasta undă verde de la Curtea de Apel București pentru a anula licitația pentru softul informatic cu care se plătesc subvențiile agricole ale fermierilor români.

Curtea de Apel București (CAB) a respins, printr-o sentință definitivă, contestațiile S&T România, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) și Siveco România în dosarul anulării licitației pentru sistemul IT al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), contract estimat la 97,4 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani.

Conform profit.ro, cele trei firme au contestat o decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) din 16 octombrie, care a hotărât să mențină măsura de anulare a licitației pentru sistemul IT, pe care APIA a adoptat-o în prima parte a lunii septembrie.

De precizat că ultima licitație pentru softul de la APIA a fost una cu mari ”peripeții” cauzate de contestații, dar și de eliminarea SIVECO din procedură, compania acționând agenția de plăți în instanță. Tot Curtea de Apel București a fost cea care a stabilit că eliminarea Siveco din licitație a fost legală și a respins printr-o decizie definitivă, recursul companiei împotriva unei hotărâri a Tribunalului București din luna martie, care, la rândul său, a respins o contestație a Siveco România.

În final, licitația pentru softul informatic de la APIA va fi reluată, procedurile desfășurându-se prin sistemul de achiziții publice.

Vă reamintim că la mijlocul lunii iulie, APIA a decis să semneze, însă, un contract de urgență cu Siveco pentru servicii de mentenanță destinat plăților directe pentru fermieri. Valoarea acestui contract este de 5,1 milioane de lei pentru o perioadă de 6 luni.

Citiți și:

BOMBĂ LA APIA! Compania SIVECO – EXCLUSĂ din licitația APIA! Cine vrea SĂ PUNĂ MÂNA PE SOFTUL CU BANII FERMIERILOR!

SIVECO – REACȚIE în cazul LICITAȚIEI TRUCATE LA APIA: ”JUSTIȚIA VA FACE DREPTATE”

SIVECO, scoasă definitiv din LICITAȚIA APIA de aproximativ 100 DE MILIOANE DE LEI!

APIA a anulat licitația pentru softul subvențiilor


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!