Ştiri agricole

DOLIU ÎN AGRICULTURĂ. Profesorul Constantin Vasilică a încetat din viață

Profesorul Constantin Vasilica a murit
Foto: Ziarul de Iași

Senatul și Consiliul de Administrație ale Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsului prof. univ. dr. Constantin Vasilică. Dascăl desăvârșit și devotat, cunoscutul profesor și-a dedicat întreaga viață școlii agronomice ieșene, om de o aleasă noblețe sufletească, o personalitate marcantă a învâţământului superior agronomic din România.

Conform Ziarul de Iași, slujba de înmormântare va avea loc joi, 3 ianuarie 2019, începând cu ora 11 la biserica Sfânta Parascheva Păcurari, iar înmormântarea la cimitirul Eternitatea din Iași.

Constantin Vasilică s-a născut pe 5 februarie 1926 în comuna Tudora, județul Botoşani. Facultatea de Agronomie a Universităţii „Ion Ionescu de la Brad” a absolvit-o în 1951. A parcurs toate treptele învăţământului universitar, de la preparator până la profesor titular.

La 1 octombrie 1996 a ieşit la pensie, continuându-și însă activitatea în Universitate ca profesor consultant și conducător de doctorat.

În ultima perioadă, profesorul a fost foarte bolnav.

Dumnezeu să îl odihnească!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!