Ştiri agricoleViaţa la ţară

Mesajul unui oier pentru guvernanți: Luați-vă bagajele și fugiți din țara asta!

Oierul Ioan Suciu

Mesajul puternic al unui cioban pentru mai-marii țării, pentru cei care conduc destinele agriculturii în special! Cunoscutul oier Ioan Suciu (42 de ani)  din Făgăraș, județul Brașov, a intrat în direct pe Facebook pentru a face o analiză a anului 2018, dar și pentru a da un semnal de unitate al crescătorilor de ovine pentru 2019.

În live-ul făcut, Ioan Suciu se adresează atât celorlați colegi din oierit, cât și conducătorilor țării și mai ales ministrului agriculturii Petre Daea. ”Doresc să îi transmit ministrului Petre Daea să analizeze foarte bine situația din agricultura românească, să stea foarte atent, să oprească odată jaful din agricultura românească și mă refer mai ales la actele false pentru berbeci. Să nu ne mai păcălească cu centre de colectare a lânii, să nu ne mai păcălească cu purceii de rasă. Tot de a promovat domnia sa a fost praf în ochi, un dezastru asupra noastră”, a spus oierul, supărat mai ales că politicienii se laudă cu un an 2018 foarte bun pentru agricultură. ”Anul 2018 a fost DEZASTRUOS”, a subliniat oierul.

Lucian Suciu a arătat că în 2018, problemele oierilor nu s-au rezolvat, ba dimpotrivă, s-au acutizat. ”Vom începe o mare campanie împotriva lor și vor vedea că nu suntem așa de proști cum cred ei. Prognosticurile pentru 2019 sunt cele mai sumbre. Nu mai vrem aberații, tâmpenii, știm prețurile. Mielul l-am vândut cu patru lei, lână niciun centru, laptele de 12 ani e negociabil și problemele noastre au rămas la fel, ba mult mai grave. Nu credem și nu ne îmbătăm cu apă rece, cu trucuri, cu vrăjeli, cu aberații”, a spus oierul, arătând că mai sunt trei luni până când ciobănașii vor trebui să vândă mieii și nu știu cui îi vor da sau la ce prețuri.

”Noi muncim, nu furăm, nu ascundem milioanele de euro cum fac ei. (…) Nu vă mai fie frică, nu vă mai ascundeți sub masă, haideți să mergem peste ei. Numai noi putem face dreptate, dacă noi nu facem nimic, nu se schimbă nimic”, a fost îndemnul la mobilizare transmis oierilor.

Cât pentru conducătorii țării, mesajul lui Ioan Suciu a fost clar: să demisioneze și să vină oameni responsabili care știu ce înseamnă să faci agricultură: ”Țara asta e plină de scrapie și voi vă faceți că plouă. (…) Luați-vă bagajele și fugiți din țara asta”, a spus Ioan Suciu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!