Creșterea animalelorŞtiri agricole

ȚEAPA ”ȘABAN” – ACUM ȘI CU BOVINE! Crescător de animale, ÎNȘELAT CU 18.000 DE EURO!

Prin intermediul anunțurilor, țeparii caută fermieri pe care să îi înșele (sursa foto: olx.ro)

Alertă pentru crescătorii de animale! Țeparii din Constanța/Tulcea au ieșit din nou ”la treabă”. Dacă până recent, familia Șaban din județul Constanța și Tulcea viza oierii, acum atenția acestor șarlatani s-a îndreptat și în direcția crescătorilor de taurine. Schema este aceeași: se pune anunț, se vine în localitate/la fermă, se încarcă animalele și apoi…adio! Nicio plată, promisiuni în primă fază și apoi ignorarea apelurilor din partea fermierilor țepuiți!

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a scris în mai multe rânduri despre rețeaua care circulă în toată țara și țepuiește fermierii cu zeci de mii de euro. În ciuda faptului că numeroși oieri au depus deja plângeri la poliție după ce au fost înșelați de familia Șaban din Constanța (Hârșova), prezentându-se și ca fiind din Tulcea – Babadag, acești indivizi își văd în continuare de activitatea ilicită. Și pentru că în această perioadă, afacerea cu ovine merge mai greu – într-o oarecare măsură și din cauză că țeparii au ajuns să fie cunoscuți de ciobani, acum mafia constănțeană își îndreaptă atenția asupra crescătorilor de taurine.

La redacție, pe Numărul Fermierului – 0744.311.359 am primit un apel din Satu Mare de la un crescător de bovine disperat după ce și-a vândut animalele acestor indivizi și la peste o lună distanță, aceștia nu doar că nu i-au plătit nimic, dar nici nu îi mai răspund la telefon. Este vorba despre aceeași familie Șaban care a țepuit deja zeci, poate deja sute de crescători de animale din mai multe județe ale țării.

Au venit și au încărcat animalele pe 12 decembrie. Pe loc nu au dat nicio sumă de bani, urmând ca pe 18 decembrie să avem plata în conturi. Numai că apoi nu au plătit nimic. Până la Crăciun ne-au răspuns la telefon și ne tot spuneau ba că nu au fost plătiți ei pe animale, ba că e închis la bancă, ba că o să ajungă în ziua următoare să facă plata. Acum însă nici nu ne mai răspund la telefoane. Numai mesaje ne mai trimit. Tot cu scuze, că nu pot vorbi, că sunt pe drum…”, ne-a relatat un crescător de animale care, la finele anului trecut, a predat familiei Șaban 14 bucăți de taurine cu o greutate medie de aproape 700 de kilograme. Suma pe care o are de încasat fermierul de la țepari este de peste 80.000 de lei.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO sfătuiește fermierii să fie atenți cu cine încheie contractele pentru vânzarea animalelor și să verifice măcar pe internet sau cu alți fermieri infomații despre cei cu care fac afaceri.

Fiți vigilenți la orice asemănare între cazurile prezentate de reporterii noștri și situația în care vă aflați. Vă reamintim că numele familiei care colindă România înșelând fermierii este Șaban, prezentând acte de identitate și de PFA pe adrese din Hârșova – Constanța și județul Tulcea – Babadag. Cel care încheie cele mai mult contracte este Regep Genghis Șaban, iar anunțurile sunt postate de acesta și de alți membri ai familiei sale pe grupurile de fermieri de pe Facebook și pe site-urile de anunțuri.

Pe aceeași temă, vă recomandăm să citiți și articolele:

OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Pai doamna reporter va spuneam ceva timp în urmă când ciobanii au luat țeapă ca infractorii ăștia sunt protejați de cineva ca nimeni nu face nimic. Îmi spuneati atunci că-i din vina noastră că nu i-am reclamat. Pai vad ca scrieți ca au fost reclamați si tot nimic.

  1. Bună seara!

   Da, consider în continuare că acești indivizi trebuie reclamați și organele statului trebuie să își facă treaba. Și cu această ocazie vă anunț, în premieră, că fermierul din Satu Mare a fost avertizat de mediul veterinar care i-a verificat pe acești indivizi. Medicul l-a sfătuit pe crescător să nu le predea animalele. A fost însă alegerea fermierului să bată palma cu ei, în ciuda avertizărilor. În aceste condiții, ce putem face noi, ca reporteri?!

   Oana Timar

 2. Or fi pesediști Șabanii ăștia de le merge așa bine cu hoția în România, nu-i oprește nimeni, după cât, un an-doi de asemenea hoții?
  Am citit că și fiul lui Dragnea face la fel, cumpăra porci pentru abatorul lui dar nu dă banii nici după 4-5 luni.

 3. La fel a facut si administratorul abatorului de la Dracsani jud Botosani au dat tepe de 10 de miliarde eu fiind unul din acei pagubiti cu suma de aproximativ 98000 din iunie 2017 si nu am mai primit nici o parte din aceasta suma normal fiind fostul deputat al consiliului judetean .

  1. Scrie în articol – nume și prenume, localitate, tot! Nu vedeți numele clar al persoanei care conduce banda de țepari?!

Scrie un comentariu