Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI APIA 2019: VESTE PROASTĂ DE LA GUVERN despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Veste proastă de la Guvern despre subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Deși fermierii așteptau ca astăzi, marți – 8 ianuarie, Cabinetul Dăncilă să anunțe că va aproba sumele pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii, actul normativ elaborat de Ministerul Agriculturii nu se regăsește pe agenda de lucru fixată pentru ședința de Guvern din această săptămână.

Fără aprobarea plafoanelor, nici vorbă de plăți și nici măcar de stabilirea unor cuantumuri. Atât agricultorii, cât și crescătorii de animale nu știu încă ce sume vor primi în contul Ajutoarelor Naționale Tranzitorii pe 2018, subvenții agricole ce se achită de la bugetul de stat pe 2019.

Vă reamintim că la finele săptămânii trecute, pe site-ul MADR a fost postat un proiect de act normativ cu plafoanele propuse pentru plata ANT-urilor către fermieri în contul Campaniei APIA 2018.

Citiți și:

Vin banii de la APIA! S-au stabilit sumele pentru ANT bovine și ovine

SUBVENȚII APIA. MADR anunță SUMA pentru Ajutorul Național Tranzitoriu!

La acest moment, în lipsa unui buget național aprobat și a unui acord al miniștrilor pentru banii alocați fermierilor, subvențiile agricole sunt blocate și nu se pot face viramente în contul fermierilor.

Pe data de 3 ianuarie, ministrul agriculturii a anunțat reluarea activității de plăți la APIA, cu mențiunea că există situații ce trebuie clarificate în cazul unor fermieri care au fost la control. Șeful MADR a reiterat promisiunea de a achita subvențiile APIA pe 2018 până la sfârșitul lunii martie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!