Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

PLĂȚI APIA 2019: VESTE PROASTĂ DE LA GUVERN despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Veste proastă de la Guvern despre subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Deși fermierii așteptau ca astăzi, marți – 8 ianuarie, Cabinetul Dăncilă să anunțe că va aproba sumele pentru plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii, actul normativ elaborat de Ministerul Agriculturii nu se regăsește pe agenda de lucru fixată pentru ședința de Guvern din această săptămână.

Fără aprobarea plafoanelor, nici vorbă de plăți și nici măcar de stabilirea unor cuantumuri. Atât agricultorii, cât și crescătorii de animale nu știu încă ce sume vor primi în contul Ajutoarelor Naționale Tranzitorii pe 2018, subvenții agricole ce se achită de la bugetul de stat pe 2019.

Vă reamintim că la finele săptămânii trecute, pe site-ul MADR a fost postat un proiect de act normativ cu plafoanele propuse pentru plata ANT-urilor către fermieri în contul Campaniei APIA 2018.

Citiți și:

Vin banii de la APIA! S-au stabilit sumele pentru ANT bovine și ovine

SUBVENȚII APIA. MADR anunță SUMA pentru Ajutorul Național Tranzitoriu!

La acest moment, în lipsa unui buget național aprobat și a unui acord al miniștrilor pentru banii alocați fermierilor, subvențiile agricole sunt blocate și nu se pot face viramente în contul fermierilor.

Pe data de 3 ianuarie, ministrul agriculturii a anunțat reluarea activității de plăți la APIA, cu mențiunea că există situații ce trebuie clarificate în cazul unor fermieri care au fost la control. Șeful MADR a reiterat promisiunea de a achita subvențiile APIA pe 2018 până la sfârșitul lunii martie 2019.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. Sunt de acord ca numai fermierii fiscalizati sa primească subvenții.Sunt foarte multi fermieri mici care primesc subvenții desi nu lucreaza efectiv terenul.Dupa parerea mea ar trebui să le mai ceară și documente de prestare a serviciilor agricole mai precis facturi fiscale.pe lângă faptul că încasează subvenții de la apia si nu plătesc nimic pe acel teren o parte din fermieri le mai dau si 200 sau 300kg sau mai mult de grâu sau porumb la ha.daca nu le dai iti iau terenul si il dau la altii care cresc animale si vand lapte si brânză la tarabe in piata fara sa plateasca nimic la stat,asa zisi fermieri cu carnet de producător.nu e posibil asa ceva.si acestia la randul lor nu lucreaza cu oameni angajați și nu îți eliberează nici un bon fiscal când le cumperi laptele sau brânză din piețe.aici e cea mai mare problemă.

 2. Fermieri mici si mijlocii trebuie sa moară ! Statul asta ne îngroapă de vii. Numai ciocane in cap primim! Vreau sa vad ce spune domnul daea …ca pana acum se bătea cu pumnul in piept ca face plăți la termen chiar si in avans..pe bani de la ue . Blestemele se leagă de oamenii ăștia?

 3. Sunt niste nenorociti .Au furat nu au cum sa acopere gaurile si mint cu nerusinare .
  Noii toti suntem de vina ca acceptam mizeriile acestea .
  Nu se va da nimic pana in martie .De ce nu este stabilit clar calendarul de plati ? Daca ar fi fost stabilit se putea solicita despagubiri pentru intarziari cum se intampla in alte tari normale .

 4. Bun si daca minte iar a n…a oara de ce nu-l schimba vasilica Viorica cu altcineva?
  De exemplu cu Olguta ca sa dea banii ieri la cat de eficienta este??

  1. Bai omule…Olgutza?!…asta care ne-a îngropat?!…Nu e de ajuns ca au dat pensii si salarii cu nemiluita!?…asa la mishto…De unde crezi ca mai mulg banii?..tot dela amarati ca noi care incearca sa mai faca ceva..vai de capul nostru cu asemenea tembeli!

Scrie un comentariu