Ştiri agricole

Porci legați și târâți după mașină. Ce amendă a primit șoferul din partea Poliției

Porci morți legați de mașină și târâți pe străzile din Reșița (Foto: Express de Banat)

Ca la noi, la nimenea! Imagini de groază au fost surprinse în Reșița, unde un șofer a legat de mașină doi porci sacrificați și i-a plimbat pe străzile din oraș. Bărbatul a declarat poliției că a recurs la acest gest pentru a nu-și murdări mașina. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât 19 județe din România se confruntă deja cu focare de pestă porcină africană, iar astfel de cazuri pot duce la răspândirea necontrolată a virusului.

Incidentul, care a avut loc duminică dimineaţă, i-a dezgustat pe locuitorii orașului, care au publicat imediat pe rețelele de socializare grozăvia.

Potrivit expressdebanat.ro, cadavrele porcilor erau legate cu sfoară şi trase după dubă pe străzile din oraș. Șoferul care a recurs la o asemenea metodă de a căra porcii prin oraș a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 35 de ani, din Reșița, și a fost amendat cu 870 de lei.

“Este vorba  un bărbat de 35 de ani, din Reşiţa. În urma audierilor, acesta a declarat faptul că a sacrificat cei doi porci la o grădină pe care o deţine în extravilanul municipiului Reşiţa şi i-a încărcat în autovehicul cu intenţia de a-i transporta în localitatea Cilnic. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea art. 150 alin. 1 lit. c) din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 870 lei”, a declarat Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Articolul în baza căruia a fost amendat şoferul prevede că încărcătura unui vehicul trebuie să fie aşezată şi, la nevoie, fixată astfel încât să nu fie târâtă, să nu se scurgă şi să nu cadă pe drum. În cazul de față însă, se poate observa din imaginile filmate de un martor ocular că porcii au fost legați de la bun început de microbuz și că nu au căzut în timpul mersului.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu