• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Produs nou, lansat pentru cultura porumbului. Ajută germinarea și înrădăcinarea culturii

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Din studiile efectuate la nivel de fermă în ultimii ani asupra productivității maxime a culturii de porumb s-a constatat că, în 9% din cazuri, productivitatea maximă nu se atinge niciodată, în 30% din cazuri se atinge într-un an din trei, în 44 % din cazuri se atinge în doi din trei ani și doar în 17% din cazuri se atinge în fiecare an. Motivele sunt foarte multe, cum ar fi: schimbările climatice, stresul abiotic, limitarea cantităților de îngrașăminte aplicate, volatilitatea prețurilor.

  Care ar fi soluțiile pentru a mări procentul de ferme care ating potențialul maxim la cultura de porumb? Una dintre ele ar fi folosirea stimulatorilor de germinare și înrădăcinare. S-a dovedit științific că acești stimulatori au efect asupra dezvoltării sistemului radicular, asupra activității auxinelor (fitohormoni care stimulează dezvoltarea rădăcinilor), de asemenea stimulează activitatea microorganismelor rizosferice. Un alt efect foarte important al acestor stimulatori este creșterea disponibilității mineralelor din sol, în special a fosforului, dar și a azotului.

  Pentru a veni în sprijinul fermierilor din România, compania Limagrain a lansat un produs inovator în acest domeniu al stimulatorilor de germinare și înrădăcinare și anume produsul STARCOVER.

  ”Este un biostimulator de germinare și înradăcinare cu două componente. Una este o bacterie vie, Bacillus amyloliquefaciensIT 45, care influențează germinarea și formarea rădăcinilor. Cea de-a doua componenta este un extract din planta Cyamopsis psoraloides( planta din care se extrage aditivul alimentar E412, ”guma de guar”, folosit foarte mult în procesul de fabricare al înghețatei și în industria de panificatie pentru a da consistența făinurilor cu conținut scăzut de gluten), cu rol de mărire a numărului de rădăcini adventive”, explică pentru, fermieri, specialiștii Limagrain.

  STARCOVER este un produs inovativ în tratamentul semințelor cu un proces unic de aplicare, care favorizează rata de germinare și, de asemenea, este foarte prietenos cu mediul înconjurător. Tratamentul cu STARCOVER este efectuat doar de către compania Limagrain, astfel că semințele livrate fermierilor vor veni tratate. Nu se poate efectua tratamentul cu STARCOVER la nivel de fermă sau alte stații de condiționare.

  Rezultatele obținute în câmpurile de testare au fost foarte bune, obținându-se un spor de producție de aproximativ 3-3,5% în 80 % din locațiile de testare efectuate în 89 de locații din 9 țări.

  STARCOVER este un produs care se folosește la nivel european, lansat cu success în 2017 în țări precum Franța, Spania, Italia, Germania, Belgia. Produsul este în curs de lansare și în țări din Europa Centrala și de Est, printre care și România.

  * Tratamentul cu produsul STARCOVER nu înlocuiește tratamentul standard cu fungicide sau insectofungicide

  ** Procentele și datele statistice din acest articol sunt conforme cu un studiu LG realizat la nivel european

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii campioni la floarea-soarelui din județele Bacău și Vrancea VANTAGE și ISAGRI. Pentru fiecare fermă. Parteneriat în agricultura de precizie cu soluții complete pentru fermieri! MICHELIN ULTRAFLEX: Anvelopele care cresc productivitatea şi scad costurile

  Ultimele știri

  OFICIAL! Adrian Oros, pe lista miniștrilor propuși pentru cabinetul premierului Florin Cîțu! ANSVSA: S-a inaugurat primul Spital Universitar Veterinar de Urgență din România! Cultivatorii de cartofi, semnal de alarmă: ”Cerem MADR stoparea concurenței neloiale și intermedierea unei întâlniri cu marile magazine!”

  Căutare în articole