• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLĂȚI APIA 2019: Top 5 sfaturi pentru a avea SUBVENȚIA MAI REPEDE ÎN CONT

    agrointeligenta.ro -

    Sfaturi pentru a avea subvenția APIA mai repede în cont! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii cu privire la campania de depunere a cererii unice de plată, atrăgând fermierilor atenția asupra unor proceduri care asigură succesul depunerii actelor pentru subvențiile agricole din acest a.

    Producătorii agricoli care cer subvenții și în Campania 2019 au la dispoziție o serie de recomandări din partea funcționarilor APIA pentru a depune cât mai eficient cererea unică astfel încât să nu existe probleme la dosarul pentru subvenții astfel ca banii să poată intra în conturi în timp util!

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune care sunt cele 5 reguli importante pentru depunerea cererii unice astfel încât să vă asigurați că primiți banii la timp:

    1. Creați-vă un user și o parolă pentru depunerea electronică a cererii. Atenție! Nu furnizați nimănui datele de autentificare!

    Pentru a completa Cererea unică de plată folosind Aplicația IPA Online, aveți nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai dumneavoastră să le cunoașteți. Este recomandat ca, la prima logare în aplicație, să fie schimbată parola primită, ca să fiți sigur că numai dumneavoastră aveți acces.

    Ce este IPA Online? Este un program informatic gratuit care îţi permite să completezi electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc.

    2. Identificați cu atenție parcelele și suprafețele pentru care cereți subvenție APIA

    IPA Online vă pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care ai solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole. Pentru fiecare parcelă în parte, puteți modifica, corecta sau completa datele în conformitate cu informațiile noi referitoare la suprafață și cultură, şi, de asemenea, schiţa parcelei. Programul realizează verificări ale datelor pe care le înscrieți şi, dacă acestea nu sunt complete sau au necorelări evidente, va afişa o avertizare, ajutându-vă astfel să completați corect Cererea unică de plată. De asemenea, puteți stabili datele finale pe parcursul mai multor zile, aşa încât, dacă aveți nevoie de verificări, puteți să întrerupeți lucrul cu aplicaţia şi apoi să îl reluați, având păstrate datele completate anterior. Astfel, vă puteți deplasa pe teren sau puteți solicita sprijin pentru identificarea corectă a parcelei şi completarea suprafeţei acesteia.

    3. Prezentați-vă la APIA conform programării primite dacă ați completat cererea în IPA Online.

    Dacă ați completat electronic Cererea unică de plată folosind IPA Online, NU UITAȚI că trebuie să vă prezentați la APIA pentru a semna Cererea unică de plată, în care se regăsesc datele de identificare şi cele cuprinzând Angajamentele pentru măsurile compensatorii.

    Cererea unică de plată trebuie semnată şi înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului.

    Trebuie să fiți atent la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primiți solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o Cerere completă şi cât mai corectă. O cerere corect depusă fără supradeclarări și fără suprapuneri cu alți fermieri şi care nu conține suprafețe ce nu sunt localizate în afara blocurilor fizice, reduce timpul de verificare administrativă și poate duce la realizarea plății în prima etapă a fluxului de autorizare.

    4. Verificați care este situația terenului și a animalelor pentru care cereți bani de la APIA

    Înainte de a depune cererea unică online este recomandat să verificaţi în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizaţi, la Primăria unde îl aveţi înregistrat. Dacă aveţi animale în exploataţie, asiguraţi-vă că datele aferente acestora sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) (medic veterinar concesionar / asociaţie / propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA).

    5. Asigurați-vă că ați primit un număr de înregistrare pe care trebuie să îl păstrați ulterior

    Dacă nu ați primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ați depus cerere de plată. Păstrați acest număr pentru tot restul campaniei.

    Finalizarea Cererii unice de plată se va face în prezenţa funcţionarului APIA, odată cu semnarea cererii de plată şi a angajamentelor. Așadar dacă nu sunteți convinși că în cererea unică a fost bifat/declarat ceea ce trebuie, nu semnați documentul. Ulterior doar dumneavoastră răspundeți pentru ceea ce ați cerut la APIA.

    Reamintim că depunerea cererii unice se va desfășura în perioada 1 martie-15 mai 2019. În baza acestui document, a cererii unice, veți putea beneficia de subvenții agricole aferente anului în curs.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații