• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • STADIUL PLĂȚILOR LA APIA: JUDEȚUL UNDE AU FOST PLĂTIȚI 90% dintre FERMIERI!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Plata subvențiilor agricole pentru anul 2018 se apropie cu pași repezi de final. Cu excepția schemelor care sunt încă blocate și dosarelor unde mai există probleme de clarificat, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a achitat banii către majoritatea producătorilor agricoli care au cerut bani în Campania 2018. Procentul de plată către fermieri se apropie de 90 la sută în majoritatea județelor iar Mureșul este unul dintre centrele APIA care ocupă un loc fruntaș la plata către fermieri.

  Prezent la un eveniment de prezentare a Campaniei 2019 către fermieri, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a subliniat faptul că suprafața agricolă acceptată la subvenții a crescut cu 3 % față de perioada anului 2017, precum și faptul că 90 % din fermieri au beneficiat de subvenție, aferentă campaniei 2018.

  „Județul Mureș, în ce privește acordarea subvențiilor este unul apreciat la nivel național, și faptul că echipa APIA Mureș reușesc ca de fiecare dată să satisfacă solicitările fermierilor, cu greutățile inerente, este de lăudat. De asemenea, e de apreciat că și în acest an, aproape 90 % din plăți sunt efectuate, iar până la sfârșitul lunii martie să se facă în totalitate. În ce privește suprafața solicitată pentru care se acordă subvenție, aceasta a crescut în județul Mureș cu 3 % față de anul 2017, lucru care se datorează și măsurilor care le-am luat la finele anului trecut de a intensifica eliberarea titlurilor de proprietate, de a clarifica problemele legate de acest aspect, astfel încât fermierii să poată să-și depună dosarele pentru acordarea subvenției”, a spus prefectul Mircea Dușa potrivit publicației Zi de Zi.

  La eveniment a participat și directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, unde a arătat că până în prezent au fost plătite un număr de 22.202 de cereri fiind virate în contul fermierilor 54,85 milioane de euro adică 87,45 de fermieri plătiți.

  Plata Ajutorului Național Tranzitoriu rămâne încă blocată

  Deși majoritatea schemelor de plată au intrat în linie dreaptă, banii pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru vegetal și zootehnie rămân blocați din cauza Legii Bugetului care nu s-a aprobat pe anul 2019. Conform ultimelor noutăți, Legea Bugetului va fi retrimisă miercuri – 13 martie președintelui Klaus Iohannis la promulgare după acesta a retrimis-o în Parlament cu unele „corecturi„.

  Scandalul politic care afectează direct și fermierii pare departe de a se încheia întrucât președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat încă de sâmbătă, că nu va face nicio modificare la proiectul de buget înainte de a îl retrimite la Cotroceni.

  „Nu avem ce să modificăm pentru că bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguruos. Este doar dorinţa lui, intenţia lui, voinţa lui de a întârzia cât mai mult aprobarea bugetul de stat pentru a face cât mai mult rău României. Dacă Guvernul va adopta ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor bugetar, atunci săptămâna viitoare vom adopta bugetul şi îi vom retrimite la Cotroceni acestui domn, dacă îl găsim acolo, să îl semneze şi să îl promulge, să se publice pentru ca milioanele de copii din România să se bucure de alocaţii, programele de investiţii să înceapă să se desfăşoară în forţă, programele pe sănătate unde s-au alocat sume uriaşe să înceapă să se deruleze pentru beneficiile tuturor românilor. Dacă Guvernul nu adoptă ordonanţă, atunci o să se întârzie, dar eu sper că Guvernul României să îşi dorească să aibă bugetul cât mai devreme aprobat şi în vigoare ca să se implementeze”, a declarat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Slobozia.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS!

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole