• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Comisia Europeană stabileşte noi reguli pentru promovarea produselor alimentare

    agrointeligenta.ro -

    Comisia Europeană a aprobat la mijlocul lunii trecute o listă de 222 de solicitări privind protecţia sănătăţii consumatorului de care producătorii de alimente vor trebui să ţină seama.

    Potrivit sitului instituţiei, lista va fi implementată prin forţa Reglementării (EC) No 1924/2006 privind nutriţia şi solicitările privind alimentele.

    „Lista lungă a solicitărilor Uniunii Europene privind solicitările acceptabile privind protecţia sănătăţii va fi disponibilă on-line şi le va permite consumatorilor de oriunde din ţările membre să îşi facă alegerile informându-se în prealabil” a declarat John Dalli, Comisarul European pentru Sănătate şi Consum.

    Iniţiativa Comisiei vine să pună ordine în avalanşa de recomandari de consum vehiculate de diverse surse de informaţie din Uniunea Europeană. Instituţia a urmărit să se asigure că doar acele recomandări care pot fi susţinute de studii ştiinţifice vor fi luate în calcul de către consumatorii europeni.

    “Solicitările care nu sînt susţinute ştiinţific vor fi retrase de pe piaţă după o perioadă de tranziţie, pe care o dorim cât mai scurtă” a precizat Dalli. Potrivit calendarului ideal recomandările neincluse pe listă Comisiei ar trebui să dispară până la finele anului în curs.

    Recomandările privind sănătatea aplicate pe ambalajele diferitelor produse alimentare sau susţinute de mesajele prin care acestea sunt promovate – precum rolul Calciului conţinut de produsele lactate, sau al vitaminei C conţinute de diferitele produse precum iaurturile ce conţin fructe de pădure – au devenit intrumente, considerate vitale, pentru a atrage atenţia consumatorilor. În unele dintre cazuri recomandările erau susţinute şi prin indicarea unor detalii privind modul de cultivare, creştere sau procesare a materiei prime alimentare de natură vegetală sau animală , ca având proprietatea de a conserva optimul de substanţe cu rol asupra sănătăţii şi bunei nutriţii a persoanei.
    Aplicarea normativului european cade în sarcina statelor membre.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații