• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII APIA: Anunț de la Guvern despre PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii primesc o veste mult așteptată de la Guvern – bugetul național, care include și sumele pentru plata subvențiilor, a fost aprobat! Anunțul a fost făcut oficial de către premierul Viorica Dăncilă înainte de întâlnirea cu miniștri, apoi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat oficial că proiectul de buget a trecut de votul Guvernului.

  Executivul a luat o decizie în sedința de astăzi – vineri 8 februarie în privința bugetului de stat pentru anul 2019, sume de care depind și o parte din subvențiile achitate din Bugetul Național. De precizat însă că deblocarea subvențiilor pentru schemele plătite din bani naționali ar mai putea dura zile bune după ce Guvernul aprobă sumele alocate agriculturii pentru anul 2019. Legea bugetului trebuie dezbătută în Parlamentul România, apoi promulgată de președintele Iohannis și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

  Guvernul s-a reunit vineri în şedinţa săptămânală. Viorica Dăncilă a anunțat în deschiderea ședinței că va fi adoptat bugetul pe 2019.

  „Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul a fost intens dezbătut și în constituirea lui am avut în vedere susținerea a trei piloni principali: sănătatea, educația și investițiile publice. De asemenea, am luat în calcul alocări bugetare care vor onora obligațiile asumate de România în fața partenerilor externi, cum ar fi 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relația cu partenerii NATO și sumele necesare organizării acțiunilor președinției României la Consiliul UE. De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene are un buget record de 2,3 miliarde de lei, din care 2,09 miliarde credite bugetare alocate proiectelor europene. Pentru prima dată valoarea produsului intern brut va depăși suma de 1000 miliarde de lei, încă o confirmare a măsurilor bune de stimulare economică. Deficitul bugetar se va păstra la 2,55 din PIB”, a arătat Dăncilă.

  Conform proiectului de buget, Agricultura beneficiază de 23.764.073.000 lei adică o crește cu 15 la sută față de anul trecut.

  Reamintim că APIA a anunțat, prin intermediul Ministerului Agriculturii, sumele ce vor fi alocate în Campania 2018 pentru crescătorii de animale și agricultorii care au cerut Ajutorul Național Tranzitoriu. Acești bani, ca și cei pentru motorină, se achită din bugetul de stat și nu vin de la Uniunea Europeană, precum restul sumelor care ajung la fermierii români. Plata schemelor este condiționată însă de aprobarea bugetului pentru anul 2019.

  Agrointeligența-AGROINTEL.RO v-a anunțat aici care sunt plafoanele alocate pentru ANT vegetal și ANT zootehnie:

  Vin banii de la APIA! S-au stabilit sumele pentru ANT bovine și ovine

  SUBVENȚII APIA. MADR anunță SUMA pentru Ajutorul Național Tranzitoriu!

  Alte scheme care se plătesc din Bugetul Național sunt: subvenția APIA pentru motorină, ajutorul de stat pentru ameliorarea raselor de animale și Programul Național Apicol (PNA) care se plătește 50 la sută din bugetul național și 50 la sută din bani europeni.

  Pentru intarea în vigoare a legii bugetului de stat este necesar și votul Parlamentului, promulgarea semnată de președintele Klaus Iohannis și publicarea în Monitorul Oficial. În plus, plafoanele pentru banii crescătorilor de animale trebuie de asemenea să fie aprobate de Guvern ulterior și publicate în Monitorul Oficial.

  Conform unui draft de program de dezbatere şi adoptare a Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, publicat de Mediafax, Guvernul va trimite proiectul bugetului de stat în Parlament sâmbătă, parlamentarii urmând să aibă la dispoziţie timp pentru depunerea amendamentelor de sâmbătă, de la ora 16.00 până luni la ora 12.00. Votul final este preconizat pentru 9 februarie, la ora 12.00.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Director DAJ: Subvenția din Programul Tomata s-a calculat la 10.784,53 lei/fermier! Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?” Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole