Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: Începe plata ULTIMEI TRANȘE din SUBVENȚIA PE SUPRAFAȚĂ!

Ultima tranșă din subvenția APIA pe suprafață! Conform Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Arad, în perioada aceasta, fermierii vor primi ”ultima tranșă de bani cuvenită, pe suprafață, din campania 2018”.

Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Arad a anunțat că sunt alocați bani tuturor agricultorilor care au avut de primit plata pe suprafață, deci care au fost eligibili la plată.

Conform publicației Glasul Aradului, la nivelul acestui județ, pentru aproximativ 15 la sută din fermieri s-au mai făcut verificări întrucât, la controalele pe teren sau prin teledetecție de anul trecut se înregistraseră unele nereguli. Potrivit compartimentului de comunicare al APIA Arad, situația s-a clarificat pentru majoritatea beneficiarilor. Cât privește controalele făcute pentru solici­tările de plată pe suprafață, la nivelul județului Arad s-au verificat peste 76.000 de hectare.

Vă reamintim că săptămâna aceasta, Guvernul a aprobat vineri, 8 februarie, proiectul legii de buget pentru 2019. Actul normativ va fi dezbătut în zilele următoare în Parlament și ar putea primi votul final la mijlocul săptămânii viitoare.

Adoptarea bugetului național va marca deblocarea schemelor APIA care se achită de la bugetul național – Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru sectorul vegetal și cel zootehnic (cuantumurile nu au fost încă stabilite pe hectar și cap de animal). Fermierii vor putea încasa și subvenția pentru motorină pentru trimestrele III și IV din anul 2018.

Agricultorii despre care nu s-a anunțat exact când vor fi plătiți rămân cei care au fost în eșantionul de control sau care au diferite situații speciale, precum transferuri de exploatație. În plus, rămân încă blocate schemele de sprijin cuplat pentru culturile agricole, aici incluzând SCV lucernă, soia, fasole boabe pentru industrializare, sau legume la seră sau solar.

Termenul limită pentru plata tuturor subvențiilor din Campania APIA 2018 este 30 iunie 2019, dar ministrul agriculturii a cerut funcționarilor APIA să finalizeze plățile până pe 31 martie.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


12 comentarii

  1. Avem cele mai mici subvenții din Europa, Danemarca da și 2000 euro la hectar,la noi e peticeală.Lucerna care se da jumate de an la animale e cea mai prost plătită,mai bine sunt plătite pasiunile ,care e logica??

  2. Subventiile parca erau si ptr dezvoltarea zonelor rurale si sa avem alimente ieftine . Da de unde ? Bunastarea se vede doar la fermieri la sate saracie crunta iar pretul alimentelor este mai mare ca in UE. Ai nostri fermieri se plang ca nu se merita agricultura. O mare minciuna . Agricultura este foarte rentabila daca este facuta dupa tehnologii si cu utilaje bune. Se vinde toata productia direct de pe camp cu tirul la export iar noi importam produse expirate paine congelata sau tot felul de produse de calitate josnica. Sa ne fie rusine ca o tara ca a noastra cu un potential agricol importam produse alimentare.

    1. “subventiile nu sunt pt dezvolatare si nici alimente ieftine” da sunt ceva programe, numai ca acu e clar ca este un tampit betiv, o putoare care freaca menta ..

  3. Nea Costel, fara subvenții nu mai poti tine pasul cu pretul la produsele din import. Datorita subvențiilor date de alte țării se importă atata marfa și noi nu putem tine preturile cu ei. Asa ca lasa vremurile trecute. Fermierii moderni își calculează veniturile di subvenții…… Am văzut că se intra la ultima plată pentru fermierii care sunt la plati din toamna. Noi de la controale fara probleme nimic și ceilalți tot. Păi e corect ,,cormoranule ,,și ,,grâul a început să iese” , mai analfabetule???

  4. Sa intelegem ca toti sunt interesati numai de subventii, dar de productii nu intereseaza pe nimeni. Bunicii nostri au facut agricultura fara aceste subventii si nu s au mai plans la nimeni. Vad pe unii ca se plang ca nu mai au ce da mancare la animale , dar ei nu au stiut ca o sa vina iarna si le trebuie nutret ? Ce vor face cu subventiile le vor da sa le manance ? Toata vara nu au avut timp sa adune fanete , lucerna , coceni pentru iarna ? Un gospodar adevarat nu sta sa se linguseasca .

    1. Exact la aceste plăți se referă articolul. Subvenția de care întrebați face parte din schemele de Ajutoare Naționale Tranzitorii.

Scrie un comentariu