Ştiri agricole

DANIEL-EUGENIU CRUNȚEANU a fost numit SECRETAR DE STAT LA MADR!

Daniel Crunteanu
Daniel Crunțeanu - secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Al cincilea secretar de stat! Daniel-Eugeniu Crunțeanu a fost numit, oficial, în echipa ministrului Agriculturii Petre Daea. Astfel, șeful de la MADR se ocupă de treburile acestui sector ajutat de cinci secretari de stat și de un subsecretar de stat.

Decizia privind numirea lui Daniel-Eugeniu Crunțeanu în funcția de secretar de stat la MADR a fost publicată pe 8 februarie în Monitorul Oficial și vine la o săptămâna după ce, pe 1 februarie, în echipa lui Petre Daea a fost numită și Teodora Gabriela Gheniu, tot ca secretar de stat. Atât Gheniu, cât și Crunțeanu au făcut parte din colectivul de la AFIR. Astfel, Teodora Gheniu a activat până acum în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, unde, din martie 2017, a ocupat funcția de Director al Direcției Efectuare și Contabilizare Plăți Fonduri Europene.

Daniel Crunțeanu a venit la MADR din poziția de director general adjunct din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Anterior venirii sale la București, Crunțeanu a fost în echipa APDRP/AFIR Ialomița, unde, în perioada 2013-2017, a fost Șef Serviciu Active Fizice și Plăți Directe. Între 2009 și 2010, tot la centrul teritorial al agenției de plăți, Crunțeanu a ocupat funcțiile de Director coordonator adjunct și Director adjunct.

Conform CV-ului său, Daniel Crunțeanu este doctor în Inginerie aerospațială și, din 2003, este cadru universitar la Catedra de Științe Aerospațiale ”Elie Carafoli” – Facultatea de Inginerie Aerospațială de la Universitatea Politehnică București.

În paralel cu funcția de la AFIR, Crunțeanu este și consilier județean la Ialomița, ocupând funcția de președinte al Comisiei pentru învăţământ, cultură, culte, tineret, colaborarea cu societatea civilă şi relaţii externe. Crunțeanu este și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Ialomița.

Alături de Teodora Gheniu și de Daniel Crunțeanu, din echipa de secretari de stat ai ministrului Petre Daea mai fac parte secretarii de stat Daniel Botănoiu, Claudiu Sorin Roșu Mareș și Alexandru Valentin Țachianu, orecum și subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!